more info red Περισσότερες πληροφορίες

Η Coffee Island εδραιώνει την ηγετική της θέση με νέα σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Διαβάστηκε 860 φορές

Η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζει να αναδεικνύει επιχειρηματική ευελιξία και να οραματίζεται το μέλλον με αισιοδοξία και διάθεση ανάπτυξης. Η είσοδος της νέας χρονιάς ήρθε με το άνοιγμα του 400ου καταστήματος της αλυσίδας στην Ελλάδα γεγονός που εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Παρά την πρωτοφανή υγειονομική κρίση η οποία συρρίκνωσε δραματικά τον κλάδο της εστίασης, η Coffee Island κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή των αλυσίδων καφεστίασης αλλά και να την ισχυροποιήσει περαιτέρω, ανοίγοντας 24 καινούργια καταστήματα και ενισχύοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στις αντίστοιχες περιοχές. Παράλληλα, το πλάνο ανάπτυξης της αλυσίδας, για το α’ εξάμηνο του 2021 περιλαμβάνει το άνοιγμα 20 νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο.

400 KATAΣΤΗΜΑ COFFEE ISLAND 5 1

Ανάπτυξη δικτύου - 400 καταστήματα

Το 400ο κατάστημα «σταθμός», στο αναπτυξιακό της πλάνο, εντάσσεται στο franchise, έχει έκταση 70 τ.μ. και βρίσκεται στην Πάτρα, την πόλη από την οποία η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 με το πρώτο της κατάστημα, στην οποία εδραιώθηκε και συνεχίζει να διατηρεί τα κεντρικά γραφεία και τις μονάδες παραγωγής & αποθήκευσης, απασχολώντας 210 εργαζόμενους.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στο Νότιο Πάρκο της παραλίας Πατρών, ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο της πόλης. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δυναμική του δικτύου στην πόλη, χωρίς να πλήττει τα συμφέροντα άλλων καταστημάτων της αλυσίδας, κάτι που αποτελεί απαράβατη δέσμευση της εταιρείας προς τους συνεργάτες του δικτύου της.

coffee island logo newΜε δύο εναλλακτικές επιχειρηματικές προτάσεις η Coffee Island απαντά στις διαφοροποιημένες ανάγκες συνεργατών και καταναλωτών

COFFEE LITTLE ISLAND – Το νέο μοντέλο καταστημάτων

Το 2021, μια χρονιά εξίσου απαιτητική για τον κλάδο, παραμένει ως βασική προτεραιότητα της εταιρείας, όχι απλά η ποσοτική αλλά κυρίως η ποιοτική ανάπτυξη του δικτύου της με ακόμα μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, τόσο μέσω του κλασικού τύπου καταστημάτων της, όσο και μέσω του νέου μοντέλου Coffee Little Island.

Το Coffee Little Island, είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο καταστημάτων που δημιούργησε η εταιρία. Στόχο έχει να καλύψει τη ζήτηση μικρότερων αγορών, με χαμηλά πληθυσμιακά μεγέθη, έντονη τουριστική κίνηση και εποχικότητα, καθώς και περιφερειακές περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων. Πρόκειται για μία μικρογραφία των υπαρχόντων καταστημάτων της αλυσίδας, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σε μικρούς χώρους ή να πάρουν τη μορφή  ως shop in shop, καντίνα ή pop-up store.

Το μοντέλο του Coffee Little Island έχει ήδη προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και εφαρμοστεί σε 6 σημεία όπως στα Μάλια Κρήτης, Κάρυστος Ευβοίας, Φάρσαλα κ.ά.

coffee island franchise kafes

Ανοίγματα στο εξωτερικό

Την ίδια στιγμή, αρχές Απρίλιου ξεκίνησε η λειτουργία του νέου καταστήματος στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Υβερντόν. Το νέο αυτό κατάστημα βρίσκεται στην καρδιά του ολοκαίνουργιου, μοντέρνου και άκρως πρωτοποριακού κέντρου EXPLORiT Business & Services.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κέντρο το οποίο μπορεί να παρομοιαστεί ως μια μίνι πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας, καθώς διαθέτει δύο ορόφους αφιερωμένους σε νεαρούς εφήβους και μικρά παιδιά, με έμφαση στην επιστήμη, την τεχνολογία, την ενέργεια, την εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και του διαστήματος. Στο κέντρο θα δραστηριοποιηθούν πάνω από 50 επιχειρήσεις

Ψηφιακή εξέλιξη

Η καινοτομία συνιστά βασικό πυλώνα δράσης της αλυσίδας σε όλους τους τομείς της. Έτσι η αλυσίδα, ειδικά σε αυτή την πρωτόγνωρη φάση, αναπτύσσει διαρκώς τα digital εργαλεία της.

Πρωταρχικός στόχος της, είναι όλοι οι καταναλωτές, πανελλαδικά, να έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους προϊόντα και στον δικό τους μοναδικό καφέ, εύκολα και με ασφάλεια.

Η δυνατότητα αποστολής των προϊόντων του Καφεκοπτείου σε όλα τα σημεία της χώρας μέσα από online παραγγελίες είναι ήδη, εδώ και περίπου έναν χρόνο, ενεργή ενώ παράλληλα, το My Coffee Island ΑΡΡ καθώς και το e-shop της Coffee Island αναβαθμίστηκαν και νέες υπηρεσίες έχουν προστεθεί .

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία Skip the Line με την επιλογή της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να κάνει την παραγγελία του παραλαμβάνοντας την ώρα που θέλει και από το κατάστημα που τον εξυπηρετεί την παραγγελία του ανέπαφα και χωρίς αναμονή. To Coffee Mates, ήρθε να απαντήσει στην ανάγκη για επικοινωνία. Ο καταναλωτής μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να στείλει σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε, στην Ελλάδα, είτε ρόφημα είτε προϊόντα του Καφεκοπτείου, μαζί με ένα προσωπικό μήνυμα.

coffee island kafekopteio franchise

Η πιστοποίηση COVID SHIELD

Για την Coffee Island η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Γεγονός που επισφραγίστηκε και από την πιστοποίηση Covid Shield που έλαβε την περασμένη χρονιά για όλα τα καταστήματα του δικτύου της, από τον ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα TÜV Austria. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Coffee Island αποτελεί την πρώτη αλυσίδα καφεστίασης στη χώρα μας, που λαμβάνει την πιστοποίηση αυτή.

Πιστοί στην υπόσχεση για υψηλής ποιότητας προϊόν

Στην πορεία της εξέλιξης και της ανάπτυξης, η αλυσίδα διατηρεί αναλλοίωτες τις αρχές και τις βάσεις της. Μένοντας πιστή στη φιλοσοφία του εκδημοκρατισμού του specialty καφέ, η εταιρεία ξεκινάει την τρίτη δεκαετία της, συνεχίζοντας να «υπηρετεί» σταθερά το motto της, «Μοναδικός Καφές για Μοναδικούς Ανθρώπους», με τους εξερευνητές της να αναζητούν διαρκώς, ανά τον κόσμο, φάρμες που κρύβουν μοναδικούς κόκκους & αρώματα καφέ.

Η Coffee Island, άλλωστε ήταν εκείνη που άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά του καφέ υποστηρίζοντας την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς, στις χώρες παραγωγής καφέ. Θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της, το direct trade αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να δημιουργήσει συνεργασίες εμπιστοσύνης και να καλλιεργεί προσωπικές σχέσεις με τους παραγωγούς καφέ, με το 90% του καφέ να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Επωνυμία εταιρίας: Supply Unique S.A.
 • Έδρα: Πάροδος Βρυσακίων 30, Μπεγουλάκι Πατρών
 • Tηλ: 2610 643679
 • Fax: 2610 643680
 • Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Αχιλλέας Λαζάρου
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 60 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €70.000
 • Entry fee: €15.000
 • Royalties: Δεν υπάρχουν
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: Δεν υπάρχει
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 7
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 443 (τα 50 στο εξωτερικό)
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 450
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 1999/2000
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Θεσσαλία, Ήπειρος, Πελοπόννησος, Κρήτη, νησιά Ιονίου και Αιγαίου
 • Διεθνείς Aναπτυξιακοί στόχοι: Ευρώπη, Ηνωμένες πολιτείες
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  Πρόταση franchise Coffee Island

 • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2021 13:22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter