Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PLAYHOUSE: Το «παιχνιδοκαφέ» που άλλαξε τα δεδομένα της εστίασης

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Διαβάστηκε 213 φορές

Χρώμα, νεανική διάθεση, δροσιστικά ροφήματα, λαχταριστά σνακ, αμέτρητα παιχνίδια! Αυτό είναι το PLAYHOUSE, μια επιχειρηματική πρόταση ιδανική για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην εστίαση με ένα concept που δημιούργησε τη δική του κατηγορία και που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι.

 Το PLAYHOUSE συστήθηκε στο κοινό το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Ήρθε για να ταράξει τα νερά στη ζωή της πόλης, οδηγώντας σε μια στροφή προς το επιτραπέζιο παιχνίδι και την πολυχρωμία. Σύντομα, το «βασίλειο» των παιχνιδιών απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές και δημιούργησε μία νέα τάση στα coffee stores, με πολλαπλά profit centers από τα οποία επωφελείται ο υποψήφιος συνεργάτης. Σήμερα, το PLAYHOYSE αριθμεί 7 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα και Αθήνα και μπαίνει ξανά στο… παιχνίδι, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πορεία.

playhouse thes3

Σαν στο σπίτι παρέα με φίλους

Το PLAYHOUSE είναι ένα πρωτοποριακό εναλλακτικό στέκι, που πέρα από προϊόντα καφέ, χυμούς, ποτά, σάντουιτς, πίτσα, βάφλες κ.λπ., προσφέρει επιτραπέζια παιχνίδια υπό την καθοδήγηση παιχνιδoγνώστη, ο οποίος βοηθά στην επιλογή του εκάστοτε παιχνιδιού και εξηγεί τους κανόνες, βάζοντας το παιχνίδι στο… παιχνίδι! Διαθέτει την πληρέστερη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών με περισσότερους από 500 τίτλους! Η γκάμα είναι ανεξάντλητη περιλαμβάνοντας 14 διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών όπως ταχύτητας, μνήμης, δεξιοτήτων, διαπραγματεύσεων, μνήμης, τακτικής κ.ά., ενώ υπάρχει ειδική κατηγορία για παιδιά!

Έτσι, ικανοποιεί την ανάγκη ακόμη και του πιο απαιτητικού board-gamer. Παιχνίδια για θεραπευτικούς σκοπούς, για εργοθεραπεία, για ανάπτυξη δεξιοτήτων και φυσικά για ψυχαγωγία, όλα βρίσκονται στον παιχνιδιάρικο χώρο του PLAYHOUSE! Η συλλογή των παιχνιδιών ανανεώνεται τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο και φυσικά ακολουθείται ειδική διαδικασία επιλογής. Αρχικά, τα παιχνίδια δοκιμάζονται (play testing) στις εκθέσεις που παρουσιάζονται και σε δεύτερο επίπεδο στα πιλοτικά καταστήματα από τους πελάτες και τους παιχνιδογνώστες!

playhouse logo newΔιαχρονικό, διαφορετικό, ευέλικτο! Το PLAYHOUSE παίζει πάντα και παντού!

 

Διασκέδαση για όλους

To PLAYHOUSE είναι ένα concept που απευθύνεται σε πολλαπλά και διαφορετικά κοινά κάθε ηλικίας! Οικογένειες με παιδιά, φοιτητές, εργαζόμενοι, ειδικές κατηγορίες κοινών που στρέφονται στο παιχνίδι για θεραπευτικούς σκοπούς, κάθε λογής gamers, όλοι βρίσκουν στον γεμάτο χρώμα πολυχώρο του, το παιχνίδι που τους ταιριάζει!

Το PLAYHOUSE έχει αγαπηθεί από το κοινό, γιατί:

 • Είναι διαφορετικό. Αν και λειτουργεί σχεδόν 20 χρόνια, παραμένει διαφορετικό από όλα τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, ακόμα και από όσα προσπάθησαν να παρέχουν τις ίδιες ή ανάλογες υπηρεσίες.
 • Είναι διαχρονικό. Το PLAYHOUSE καλύπτει την ανάγκη του κοινού για παιχνίδι, χωρίς ημερομηνία λήξης και εποχικότητα.
 • Είναι ευέλικτο. Δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες του να αναπτύξουν παράλληλες δραστηριότητες εκτός των καταστημάτων τους, αναπτύσσοντας έντονη εμπορική δραστηριότητα με πωλήσεις χονδρικής και λιανικής.
 • Έχει ευρύ ηλικιακό φάσμα πελατών. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

«Κάνοντας παιχνίδι» σε μια κερδοφόρα αγορά

Η αγορά της καφεστίασης έχει αλλάξει δομικά τα τελευταία χρόνια. Οι επιχειρήσεις καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα σαφώς πιο απαιτητικό περιβάλλον. O καταναλωτής πλέον διαθέτει πιο μειωμένο εισόδημα, αλλά αποζητά ποιότητα, διαφοροποίηση και υψηλή προστιθέμενη αξία, ανάγκες δηλαδή που μπορεί να καλύψει ο κλάδος των board gaming cafes, μέσα από παιχνίδια που προσφέρουν εκτός από διασκέδαση, μάθηση, συνεργασία, teambuildingκαι familybonding. Αλυσίδες με ισχυρά σημεία διαφοροποίησης, τόσο σε επίπεδο καταναλωτικής πρότασης (διασκέδαση, γνώση, συνεργασία) όσο και σε επίπεδο επενδυτικής, μπορούν να αξιοποιήσουν αποδοτικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο, δημιουργώντας υπεραξίες και αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

playhouse coffee

Σε ποιον ταιριάζει το PLAYHOUSE;

Ο ιδανικός συνεργάτης θα πρέπει να είναι νέος, όχι κατά βάση στην ηλικία, αλλά στην ιδιοσυγκρασία, έτσι ώστε να κατανοεί τη «μαγική» δύναμη του παιχνιδιού! Πώς αλλιώς θα μπορεί να την αξιοποιήσει και να τη μεταδώσει με τον καλύτερο τρόπο στους εργαζομένους και κατ’ επέκταση στους πελάτες; Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ομάδα του PLAYHOUSE, «Ο υποψή- φιος συνεργάτης είναι ζωτικής σημασίας να είναι λάτρης οποιασδήποτε μορφής παιχνιδιού και να είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί ο ίδιος με την επιχείρησή του». Βασικό επίσης είναι να μπορεί να σκέφτεται ως πελάτης και να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες με γνώμονα πάντα την ποιότητα.

playhouse.ioannina

To PLAYHOUSE είναι ένα concept που απευθύνεται σε πολλαπλά και διαφορετικά κοινά κάθε ηλικίας.

 

Ας ξεκινήσει το παιχνίδι!

Διαχρονικό, διαφορετικό, ευέλικτο! Το PLAYHOUSE παίζει πάντα και παντού, δημιουργώντας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα κερδοφόρα κατηγορία καταστημάτων! Ο υποψήφιος συνεργάτης του PLAYHOUSE έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει παράλληλες δραστηριότητες εκτός του καταστήματός του και να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος στην περιοχή του, αναπτύσσοντας έντονη εμπορική δραστηριότητα με πωλήσεις παιχνιδιών χονδρικής και λιανικής. Υπάρχει μάλιστα δυνατότητα συνεργασιών με κέντρα λογοθεραπείας, παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικά σχολεία για πώληση προϊόντων και υπηρεσιών board gaming!

 • Έδρα: Γ.Χ. Κυπρίου 7, Θεσσαλονίκη, 54622
 • Tηλ: 210 6756200
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 120 έως 150 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €80.000
 • Entry fee: €15.000
 • Royalties: 2%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 2%
 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 2
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 5
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 7
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2000 / 2004
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  Επιχειρηματική πρόταση PLAYHOUSE

 • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

  Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.
  Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2019 13:51