more info red Περισσότερες πληροφορίες

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστηκε 808 φορές

Από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, η εξέλιξη της ELITE υπήρξε δυναμική. Η συσσωρευμένη εμπειρία και το οργανωμένο management επέφεραν συνεχείς βελτιώσεις στο concept της εταιρείας και συνέβαλλαν στη δημιουργία υποδομής και οργάνωσης που ελάχιστες εταιρείες διαθέτουν.

Ιστορικό

Η εισαγωγή της «ELITE» στο χώρο της υπόδησης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1976 από τον Δημήτρη Χριστοδουλάτο και τον Νίκο Ζαχαρά, οι οποίοι αξιοποίησαν τη μακρόχρονη εμπειρία και επιτυχημένη πορεία του, ως κατασκευαστές και διανομείς ανταγωνιστικών & εμπορικών υποδημάτων σε καλές τιμές.

H αναγνωρισμένη και πολλά υποσχόμενη παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα έχει σαν αποτέλεσμα ένα δίκτυο με 750 πελάτες - συνεργάτες χονδρικής, με σταθερές και ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις και μια εξαιρετική φήμη ως μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες της αγοράς υπόδησης και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της.

Τα καταστήματα των συνεργατών της με το όνομα ELITE διαθέτουν ευρύτατη ποικιλία στο γυναικείο και δευτερευόντως στο ανδρικό υπόδημα. Η δημιουργικότητα, η προϊοντική ανανέωση και η συνεχής έρευνα για υψηλότερα επίπεδα ποιότητας βρίσκονται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής των προϊόντων της ELITE. Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές και τεχνικοί πραγματοποιούν έρευνες και διενεργούν απαιτητικούς ποιοτικούς ελέγχους σε κάθε στάδιο κατασκευής των υποδημάτων, από την έρευνα μόδας και το σχεδιασμό του προϊόντος έως την επιλογή των υλικών, την κοπή, τη ραφή και την κατασκευή του.

Σήμερα, η εταιρεία είναι εγκατεστημένη σε 4ώροφο εργοστάσιο 10.000 τ.μ. στην περιοχή της Κολοκυνθούς, απασχολεί από 240 μέχρι 300 ειδικευμένους εργαζόμενους και η παραγωγική της δυναμικότητα φτάνει σε 4.300 ζεύγη παπούτσια ημερησίως το καλοκαίρι και τα 3.250 ημερησίως το χειμώνα, τα οποία προωθεί σε χονδρική πώληση σε 800 πελάτες της σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ διατηρεί και τέσσερα εταιρικά καταστήματα λιανικής.

Η στρατηγική αυτή θα υποστηριχθεί με σημαντικές επενδύσεις για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων των συνεργατών της, με αύξηση της γκάμας των προϊόντων που θα τους προμηθεύει και με διαφήμιση τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας.

Από τις αρχές του 2004 η ELITE υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την ιταλική Compar - BATA η οποία προβλέπει τη μεταφορά τεχνογνωσίας στις μεθόδους παραγωγής και marketing καθώς και ανάπτυξης του δικτύου στη λιανική.

Η ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της φίρμας ΒΑΤΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούλιο. Σύμφωνα πάντως με τον πρώτο προγραμματισμό, το μεγαλύτερο μέρος των παπουτσιών της ΒΑΤΑ θα παράγονται και θα εμπορεύονται από την ELITE. Για την τοποθέτηση των υποδημάτων της φίρμας ΒΑΤΑ στη λιανική προβλέπεται η δημιουργία τριών διαφορετικών αλυσίδων καταστημάτων: Superstore, Fashionstore, και Factory, ενώ θα αναπτυχθεί και η αλυσίδα Athletes World.

Oι πελάτες - συνεργάτες της ELITE θα είναι ιδιοκτήτες 100% και διαχειριστές όλων των concept (δικτύων) με τη φίρμα ΒΑΤΑ, γεγονός που θα τους δώσει τη δυνατότητα κάλυψης με όλες τις κατηγορίες υποδημάτων (γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, αθλητικά, accessories).

Επιχειρησιακό και επενδυτικό πρόγραμμα
Το 5ετές πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει την αναδιοργάνωση της παραγωγικής της διαδικασίας, την αναβάθμιση του δημιουργικού σχεδιασμού, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την πλήρη μηχανοργάνωσή της. Το κύριο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ, που αφορά την αγορά και τοποθέτηση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ποιότητας των υποδημάτων της και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) και επιδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Στον τομέα διανομής, η εταιρεία επιχειρεί τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της με τη μετατροπή των καλύτερων πελατών της στη χονδρική σε franchisees, δημιουργώντας αφενός αυτόνομα καταστήματα με την επωνυμία της στις μεγάλες πόλεις της χώρας αφετέρου δε corner μέσα σε ομοειδή καταστήματα στις μικρές.
«Για το σκοπό αυτό θα επενδύσει για τους συνεργάτες - πελάτες της τεράστια ποσά και προς όφελός τους», τονίζει ο κύριος Σπύρος Κανελλόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης της ELITE.
Σήμερα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που παρατηρείται στον κλάδο της υπόδησης και τις σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά, η εταιρεία ELITE συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Ο έντονος προσανατολισμός της εταιρείας στην ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων, η βαθιά γνώση του προϊόντος, η ευελιξία στο προϊοντικό μείγμα (στιλ), η προσεκτική επιλογή των συνεργατών και - φυσικά - η υπεροχή των προϊόντων που παράγει, εισάγει και διακινεί, αυξάνουν συνεχώς την ασφάλεια και τη δυναμική της αλυσίδας, τόσο ως προς το καταναλωτικό κοινό όσο και ως προς την εσωτερική συνοχή και λειτουργία της.
 
«Ως εταιρεία δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην κατανόηση αυτών των εξελίξεων και στη μετάφρασή τους σε αποφασιστικές κινήσεις με στόχο πάντα την ικανοποίηση του πελάτη και την κερδοφορία του καταστήματος», εξηγεί ο κύριος Κανελλόπουλος. «Η πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο της υπόδησης και της μόδας, στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης προϊόντος, καθώς και η καθημερινή μας επαφή τόσο με τον τελικό καταναλωτή (μέσω του δικτύου καταστημάτων) όσο και το λιανέμπορο (μέσω ενός πελατολογίου περίπου 800 σημείων πώλησης) έχει συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ειδικού μηχανισμού «καταγραφής» και αξιολόγησης όλων των νέων τάσεων.»
Ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι ιδιαίτερα έντονος και οι προκλήσεις για μια επιχείρηση είναι πολλές. Οι αλλαγές που συντελούνται στο λιανεμπόριο επηρεάζουν ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τη βιωσιμότητά τους. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ», συνεχίζει ο κύριος Κανελλόπουλος, «υπάρχει ανάγκη για ένταξη σε μια αλυσίδα η οποία μπορεί να προσφέρει σιγουριά και εξασφάλιση. Η εταιρεία ELITE προσφέρει τις εγγυήσεις, τη δύναμη, την προοπτική και τη διαφοροποίηση που θα οδηγήσουν αποτελεσματικά στην επιτυχία.
Η ELITE απαρτίζεται από μια ομάδα επαγγελματιών με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της υπόδησης, πλήρως αφοσιωμένους στην επιτυχία της αλυσίδας και του κάθε συνεργάτη της ξεχωριστά. Η πρόοδος και η επιτυχία κάθε μέλους είναι αλληλένδετα δεμένες με τη συνολική επιτυχία του δικτύου. Υποστηρίζουμε λοιπόν αποτελεσματικά ένα πολύ-κάναλο δίκτυο, έτσι ώστε κάθε μέλος του να επωφελείται από τη γνώση και την εμπειρία των πιο επιτυχημένων ατόμων στο χώρο.
Η συνεργασία με την ELITE παρέχει μόνο πλεονεκτήματα. Το κύρος, η αναγνώριση και η υπάρχουσα εμπορική επιτυχία της εταιρείας είναι η μεγαλύτερη εγγύηση, η καλύτερη πρόταση ανάπτυξης με ελαχιστοποιημένο επιχειρηματικό ρίσκο. Το σύστημα συνεργασίας ELITE έχει τυποποιήσει όλη την τεχνογνωσία και τις διαδικασίες, ώστε ο συνεργάτης να έχει από την αρχή μοναδικά πλεονεκτήματα.»
Η μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της υπόδησης, η λειτουργία καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών, αλλά και η αναγνώριση των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή προσδίδουν στην επιχειρηματική πρόταση ELITE κύρος και αξιοπιστία.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ELITE υποστηρίζουν τους συνεργάτες σ' όλα τα επίπεδα και τους καθοδηγούν στην αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του καταστήματός τους.
Παράλληλα, η εταιρεία εφοδιάζει τους συνεργάτες της με ένα εξελιγμένο μηχανογραφικό σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί, ώστε να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε έγκαιρο χρόνο και με ουσιαστικό τρόπο.
Τέλος, το όνομα ELITE είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στην ελληνική αγορά υπόδησης και αυτό οφείλεται στην πανελλαδική εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής επικοινωνίας, που περιλαμβάνει ενέργειες προβολής μέσα από τα κύρια κανάλια διαφήμισης, όπως η τηλεόραση, τα έντυπα μέσα, κ.λπ.

Στοιχεια Επικοινωνίας

ELITE

Σύμβουλος Διοίκησης: Σπύρος Κανελλόπουλος

Υπεύθυνος Ανάπτυξης: The Franchise Co.

Τηλ: 210 6756200

Fax: 210 6752864
E-mail: / www.thefranchiseco.gr

Οικονομικά Στοιχεία

Μέσο Μέγεθος Καταστήματος: 80-100 τ.μ + 20 τ.μ.

Μέσο Ύψος Επένδυσης :  από €65.000 - 80.000

Royalties : Δεν απαιτούνται

 

 

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016 12:31

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter