more info red Περισσότερες πληροφορίες

Πρόσωπα 2017, Λεωνίδας Μαλαχιάς Διευθυντής Ανάπτυξης της αλυσίδας Γρηγόρης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Διαβάστηκε 1891 φορές

To 2016 υπήρξε ένα δύσκολο έτος για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, για τον επιχειρηματικό κόσμο και φυσικά για το χώρο του franchising. To franchising όμως, συνέχισε να παρουσιάζει ισχυρές αντιστάσεις σε σχέση με τα ανεξάρτητα καταστήματα.

grigoris.apopseis

Οφείλουμε να κρατάμε ενήμερους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές,με νέα σχετικά με τις τάσεις του κλάδου και τις εξελίξεις του franchise, ενισχύοντας την παρουσία μας στον χώρο.

Συνέντευξη με τον κ. Λεωνίδα Μαλαχιά, Διευθυντή Ανάπτυξης της αλυσίδας Γρηγόρης

 

 

Το franchising αναδεικνύεται ως η πρώτη λύση αυτοαπασχόλησης, από την οποία ευνοείται πέρα από τον ενδιαφερόμενο και η οικογένειά του, καθώς προκύπτουν ανάγκες για ανάμειξη επιπλέον ατόμων στο εγχείρημα. Επίσης, ενδιαφέρον για το franchise, δείχνουν και επιχειρηματίες με άλλες επιχειρήσεις,
που θέλουν να κάνουν μια επένδυση στο χώρο της καφεστίασης, ως μια σταθερή και σίγουρη επιλογή.

Άν θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό ποιές ήταν οι ενέργειες ή πρακτικές που ακολουθήθηκαν το 2016 από την αλυσίδα και αναδείχτηκαν ως οι πλεον αποτελεσματικές και ποιές οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε;

Η χρονιά που μας πέρασε, ήταν ιδιαίτερα καθοριστική για τον Γρηγόρη, καθώς ανανεώσαμε την εταιρική μας εικόνα και παρουσιάσαμε το νέο μας λογότυπο, που αναδεικνύει την αμεσότητα και τις αξίες της εταιρείας μας. Το νέο λογότυπο εμφανίστηκε αρχικά μέσω των νέων συσκευασιών, ενώ πλέον είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τοποθέτησης των νέων μας επιγραφών αλλά και των υπολοίπων
υλικών σε όλο το δίκτυο μας.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τη νέα χρονιά;

Ο Γρηγόρης και αυτήν τη χρονιά, παρέμεινε και θα παραμείνει πιστός στο όραμά του για παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Αφουγκράζεται τους 250.000 καθημερινούς πελάτες και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες τους, προσφέροντάς τους τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς. Με ποιοτικές επιλογές πρώτων υλών σε όλη μας την προϊοντική γκάμα, με branded συσκευασμένες προτάσεις (π.χ. Μπάρες Δημητριακών, παστέλια, σοκολάτες, κριτσίνια κ.λπ.) και με προτάσεις σε ποικιλίες φρέσκων χυμών, συνεχίζουμε να διατηρούμε το ενδιαφέρον των πελατών μας υψηλό και να ενισχύουμε το loyalty γύρω από το όνομα Γρηγόρης.

Ποιες θα είναι οι τάσεις που θα διαμορφωθούν στην καφεστίαση το 2017;

O κλάδος της εστίασης έχει καταγράψει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2012 είχαν καταγραφεί 57 δίκτυα και σήμερα έχουν αυξηθεί στα 101, ενώ ταυτόχρονα αλλά τουλάχιστον 40 δίκτυα έχουν κάνει την παρουσία τους ως διάττοντες αστέρες, αυτή την τελευταία τετραετία στην αγορά, χωρίς να παραμένουν πλέον ενεργά.
Εκτίμησή μας είναι ότι ο κλάδος της γρήγορης εστίασης θα συνεχίσει να παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε σύγκριση με άλλους κλάδους της λιανικής, πάντα με γνώμονα ότι οι καταναλωτές πλέον αναζητούν value for money επιλογές.

 

 

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 09:51

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter