more info red Περισσότερες πληροφορίες

Πρόσωπα 2016, Δημήτρης Μήτος, Δ/ντής Ανάπτυξης του Ομίλου Εστίασης ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Κατηγορία Όλα τα τεύχη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Διαβάστηκε 2866 φορές

Προτρέπουμε τους υποψήφιους επενδυτές να επισκεφθούν οποιοδήποτε από τα 285 επιτυχημένα καταστήματα που διαθέτουμε και να μιλήσουν με τους υφιστάμενους συνεργάτες μας.

Συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μήτου, Δ/ντή Ανάπτυξης του Ομίλου Εστίασης ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Αν θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό ποιες ήταν ενέργειες ή πρακτικές που ακολουθήθηκαν το 2015 από την αλυσίδα και αναδείχθηκαν ως πλεον αποτελεσματικές ή και σωτήριες απέναντι στην κρίση και στις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε;

grigoris apopseisΣτις περιόδους ευημερίας συνήθως όλες οι εταιρίες αναπτύσσονται με δυναμισμό και καμιά φορά και χωρίς σχέδιο. Στα δύσκολα οφείλεις να κοιτάζεις αφενός την ασφάλεια και αφετέρου να λειτουργείς με βάση τον ορθολογισμό. Εμείς εστιάσαμε στις ανάγκες του καταναλωτή, προσπαθώντας να προσφέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που εκείνος περίμενε, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε καθημερινά όλο και περισσότερους πιστούς φίλους. Προσέξαμε ιδιαίτερα τις τιμές μας, προσφέραμε εξαιρετικά προϊόντα και δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άψογη λειτουργία των καταστημάτων μας. Έτσι κλείσαμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Βάσει της εμπειρίας σας και της επαφής σας με υποψήφιους franchisees, πώς η κρίση και γενικά το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον έχει μεταβάλλει την στάση και τους προβληματισμούς των υποψηφίων;

Οι υποψήφιοι επενδυτές πράγματι έχουν αλλάξει συμπεριφορά και σκεπτικό. Τα παλαιότερα χρόνια όλοι αναζητούσαν τον γρήγορο πλουτισμό, την άμεση απόσβεση και κατά κανόνα και την κοινωνική καταξίωση μέσω της επιχείρησης. Σήμερα στο σύνολό τους αναζητούν ένα ασφαλές λιμάνι. Αναζητούν μια θέση εργασίας που θα τους προσδίδει ασφάλεια και σιγουριά περιορίζοντας σημαντικά το ρίσκο. Σήμερα δεν διστάζουν, αντίθετα θέλουν την χειρωνακτική εργασία και την εμπλοκή τους στην λειτουργία σε καθημερινή βάση, γεγονός που λειτουργεί ως τίτλος τιμής για τον επιχειρηματία. Τα χαρακτηριστικά της σιγουριάς, της ασφάλειας και του δομημένου συστήματος franchise τα διαθέτει σε υπέρτατο βαθμό η Γρηγόρης Μικρογεύματα και γι αυτό μας προτιμούν όλο και περισσότεροι επενδυτές με στόχο να ενταχθούν στην επιχειρηματική μας οικογένεια που πλέον μετρά 44 χρόνια λειτουργίας.

Ποια ήταν η πλέον συνήθης ερώτηση εκ μέρους των υποψηφίων franchisees και ποια η δικής σας απάντηση;

Οι υποψήφιοι επενδυτές με τις ερωτήσεις τους προσπαθούν να αποσπάσουν μία απάντηση που θα τους δώσει σιγουριά σχετικά με την απόδοση της επένδυσης. Εμείς τους προτρέπουμε να επισκεφθούν οποιοδήποτε από τα 285 επιτυχημένα καταστήματα που διαθέτουμε και να μιλήσουν με τους υφιστάμενους συνεργάτες μας.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τον δικό σας κλάδο;

Είναι προφανές ότι το μέλλον του franchise στον κλάδο της εστίασης είναι απολύτως συνδεδεμένο με την πορεία της οικονομίας της χώρας μας.

Για οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Προσωπικά πιστεύω ότι περιμένουμε βελτίωση και ομαλότητα σε οικονομικό επίπεδο καθώς και στους σχετικούς δείκτες.
Σχετικά με τον κλάδο της εστίασης πρόκειται να δούμε μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των υποψήφιων επιχειρηματιών και των καταναλωτών στον θεσμό του franchising καθώς αποτελεί την μοναδική ασφαλή επιλογή.

Τι θα πρέπει να αλλάξει κατά τη γνώμη σας στο franchising στην Ελλάδα ή τι να προβληθεί ώστε να αποτελέσει πραγματικά το Franchising εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων αλλά και προσωπικής ανέλιξης και ευημερίας;

Πρώτα απ’ όλα η αντίληψη του κράτους περί επιχειρηματικότητας. Σε κάθε αναπτυξιακό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια αποκλείεται το franchising χωρίς καμία λογική. Επίσης θα πρέπει κατανοήσουν οι Έλληνες ότι μόνο μέσα από τις συνεργασίες είναι εφικτή η επιτυχία. Οι μητρικές εταιρείες θα πρέπει να δώσουν βάση στην οργάνωση και στην υποστήριξη σε όσους την εμπιστεύτηκαν. Είναι βέβαιο ότι οι υγιείς εταιρείες θα αποτελέσουν τον μοχλό εκείνο που θα φέρει θέσεις εργασίας, πρόοδο και ασφάλεια στους επιχειρηματίες.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 13:38

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter