more info red Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Super Markets και Δίκτυα Franchise - Μαρινόπουλος Α.Ε.

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 775 φορές

Tρίπτυχο επιτυχίας για τη Μαρινόπουλος Α.Ε συνιστούν οι χαμηλές τιμές ποιοτικών προϊόντων, η ποικιλία και η πληθώρα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και η παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών. Αυτή η συνταγή αποτελεί στρατηγική επιλογή της αλυσίδας, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Βογιατζάκη, Δ/ντή Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Γιώργος Βογιατζάκης, Δ/ντής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Στόχος για την Μαρινόπουλος Α.Ε. δεν αποτελεί μόνο η διατήρηση, αλλά και η αύξηση της πελατειακής της βάσης. « Αυτό που είδαμε εμείς από την πορεία μας τα τελευταία χρόνια, η οποία -παρά τις δυσκολίες της αγοράς- είναι ιδιαίτερα θετική, είναι πως η λύση βρίσκεται στην εξισορρόπηση της μειωμένης κατανάλωσης με την αύξηση της βάσης των καταναλωτών», επισημαίνει ο κ. Βογιατζάκης, εξηγώντας την στρατηγική επιλογή της Μαρινόπουλος Α.Ε.

F.S.: Με ποια κριτήρια θεωρείτε πως ο σύγχρονος καταναλωτής επιλέγει την αλυσίδα που θα πραγματοποιήσει τις αγορές του και ποιες οι πρακτικές που ακολουθείτε προς ικανοποίηση των κριτηρίων αυτών;

Γ.Β.: Τέσσερα είναι τα βασικά κριτήρια: εμπειρία αγορών, ποιότητα, ποικιλία και τιμές, με την τιμή και τις προσφορές να κατέχουν πλέον έναν αυξημένο ρόλο λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. Στη Μαρινόπουλος απαντάμε και στους τέσσερις άξονες προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό υπηρεσιών και προϊόντων, που όλα συγκλίνουν στο να κάνουν τις αγορές των καταναλωτών που μας εμπιστεύονται εύκολες, προσιτές, ευχάριστες.
Ειδικότερα, για τη βελτίωση της αγοραστικής εμπειρίας, η Μαρινόπουλος Α.Ε. έχει συμπεριλάβει στο επενδυτικό της πλάνο τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του δικτύου της, ώστε να προσφέρει μια διαφορετική, ολιστική πρόταση αγορών. Ενδεικτικά αναφέρω την υπηρεσία του Παιχνιδόκοσμου για τις οικογένειες που μας επισκέπτονται με τα παιδιά τους, τα ταμεία αυτόματης εξυπηρέτησης, αλλά και την πρωτοποριακή συνεργασία μας με τον Κωτσόβολο, μέσω της οποίας δημιουργήσαμε το πρώτο Shop-in-Shop κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο υπερμάρκετ Carrefour στο εμπορικό κέντρο Avenue του Αμαρουσίου.

Η δέσμευσή μας για ποιότητα πιστοποιείται από τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούμε στα προϊόντα και τους προμηθευτές μας, οι οποίοι επιλέγονται μέσα από αυστηρές διαδικασίες και κριτήρια ποιότητας. Οι 2.000 Έλληνες προμηθευτές της Μαρινόπουλος είναι η εγγύηση ποιότητας που προσφέρουμε στους πελάτες μας, επιλέγοντας σταθερά τα καλύτερα και πιο αγνά προϊόντα με ελληνικές πρώτες ύλες.

Στον άξονα της ποικιλίας, η Μαρινόπουλος Α.Ε. διαχρονικά επενδύει στη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Μάλιστα, ήμασταν η πρώτη λιανεμπορική αλυσίδα που αντιλήφθηκε τη στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, έχοντας αναπτύξει τη μεγαλύτερη γκάμα της αγοράς η οποία περιλαμβάνει ελληνικά προϊόντα σε ποσοστό 96%.

Αναφορικά με την τιμολογιακή μας πολιτική, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, αφού με τις επιλογές μας έχουμε καταφέρει ήδη μείωση 7% στο μηνιαίο καλάθι της νοικοκυράς και θα συνεχίσουμε τη συντονισμένη αυτή προσπάθεια, ώστε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Σταθερός μας στόχος ήταν, είναι και θα είναι, κάθε καταναλωτής να μπορεί να βρει τα πιο ποιοτικά προϊόντα, στις πιο καλές τιμές σε όλα μας τα καταστήματα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουμε μέσα από την εμπορική ενέργεια της «Μεγάλης Επιστροφής», που υλοποιούμε αυτήν την περίοδο και μέσω της οποίας οι καταναλωτές εξασφαλίζουν 50% επιστροφή της αξίας των προϊόντων σε δωροεπιταγή , «Εμείς όταν λέμε 50%, εννοούμε 50%».

«Πίσω από κάθε μας σκέψη και δράση, υπάρχει ένας μόνο σκοπός: να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση στο μηνιαίο οικογενειακό προϋπολογισμό»

F.S.: Η δραματική μείωση των εισοδημάτων, οδήγησε τους καταναλωτές σε επαναπροσδιορισμό των αναγκών τους και ένα μεγάλο ποσοστό περιορίζεται πλέον στα «άκρως απαραίτητα». Με ποιες κινήσεις προσαρμόζετε τη στρατηγική σας στα νέα δεδομένα; Ποιους θεωρείτε ως τους βασικότερους μηχανισμούς άμυνας απέναντι στη δεδομένη αρνητική οικονομική συγκυρία;

Γ.Β.: Η Μαρινόπουλος πάντα προσέφερε μια μοναδική σχέση ποιότητας, ποικιλίας και τιμής. Βλέποντας τρία χρόνια πριν τα πρώτα σημάδια της κρίσης και διαβλέποντας έγκαιρα την επίδρασή της στο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, ανταποκριθήκαμε πρώτοι με μια συνολική στρατηγική χαμηλών τιμών και προσφορών σε πλήθος προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού.

Παράλληλα, δίνουμε την επιλογή στους καταναλωτές μας να βρουν όποιο προϊόν επιθυμούν μέσα από μια τεράστια ποικιλία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, προσφέρουμε ειδικές επιπλέον εκπτώσεις σε ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους, συνταξιούχους, πολύτεκνες οικογένειες.
Αυτός είναι ο μηχανισμός μας και η πορεία μας δείχνει πως έχουμε κερδίσει το στοίχημα με τους καταναλωτές μας, γιατί ακόμη και μέσα σε αυτή την αρνητική συγκυρία έχουμε αυξήσει την επισκεψιμότητα των καταστημάτων μας.

F.S.: Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ευαισθητοποίηση και σχετική στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από την πλευρά σας όσον αφορά αυτό το σκέλος, πέρα από τις σειρές που ήδη τρέχουν στα καταστήματα;

Γ.Β.: Είμαστε μια 100% ελληνική εταιρεία, μια εταιρεία που μπαίνει στα σπίτια εκατομμυρίων Ελλήνων και η θέση μας απέναντι στη χώρα και την ελληνική παραγωγή είναι η ίδια με αυτή όλων των Ελλήνων. Δηλαδή στηρίζουμε διαχρονικά τους εγχώριους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, γιατί έτσι προσφέρουμε αξία στην οικονομία, δημιουργούμε προοπτική και βέβαια απαντάμε και στο αίτημα των πελατών μας για ελληνικότητα των αγορών τους.
Συνεργαζόμαστε με 2.000 έλληνες παραγωγούς, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ οι καταναλωτές μας μπορούν να βρουν στα καταστήματά μας τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας ελληνικής προέλευσης. Παράλληλα, πραγματοποιούμε δράσεις που προβάλλουν τα προϊόντα αυτά, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τους παραγωγούς τους.

Τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιήσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, το Πρόγραμμα Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ώστε να αναδείξουμε τα προϊόντα του τόπου μας, προσφέροντας στους καταναλωτές μας σημαντική έκπτωση σε μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήσαμε επίσης έναν Διαγωνισμό Καινοτομίας που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες παραγωγούς και σύντομα θα δώσει τη δυνατότητα στους καλύτερους εξ αυτών να δουν τα προϊόντα τους στα εκατοντάδες καταστήματα της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας στην Ελλάδα.

F.S.: Σύμφωνα με έρευνες, το καταναλωτικό κοινό στρέφεται προς πιο οργανωμένες αγορές με συνεχή διεύρυνση και σύγκριση προϊόντων και τιμών και στροφή προς τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία για το 2011 κατέγραψαν μερίδιο συμμετοχής στις συνολικές πωλήσεις μεγάλων αλυσίδων περίπου 20,6%. Ποιες είναι οι δικές σας εκτιμήσεις και πως θα κινηθεί η πολιτική της αλυσίδας σε αυτό τον τομέα;

Γ.Β.: Η Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία που επένδυσε στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πρότασης σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και σήμερα διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής επιλογής να απαντήσει στην πράξη στο μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των προϊόντων μας είναι αναμφισβήτητα η ελληνικότητά τους, καθώς, όπως σας προανέφερα, στο συντριπτικό ποσοστό του 96% τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που προσφέρουμε παράγονται στην Ελλάδα.

Είναι μια υπεύθυνη και συνεπής δέσμευση που έχουμε αναλάβει και την οποία αναγνωρίζουν καθημερινά οι καταναλωτές μας και μας το δείχνουν με την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία μας.

Με την ετικέτα της Μαρινόπουλος κυκλοφορούν συνολικά σήμερα 6.500 κωδικοί, που καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες τυποποιημένων προϊόντων παντοπωλείου, καθώς και προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού και μικροηλεκτρικά, με τις ονομασίες Carrefour, Carrefour Discount (για τα πιο οικονομικά) και TEX για ένδυση-υπόδηση. Επιπλέον, αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ποιοτικών ελέγχων και ασφάλειας, σε όλα τα στάδια της παραγωγής έως το ράφι.

F.S.: Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι τιμές στα προϊόντα των supermarkets παραμένουν ακόμα σε υψηλά συγκριτικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος των Ελλήνων καταναλωτών. Επίσης, ορισμένα είδη πωλούνται σε υψηλότερες τιμές στην εγχώρια αγορά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι παρατηρείται αυτό το φαινόμενο και ποια η δική σας θέση απέναντι σε αυτό;

Γ.Β.: Η δική μας απάντηση στο ζήτημα της ακρίβειας είναι ξεκάθαρη. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δύσκολης τριετίας για την οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά, η Μαρινόπουλος ηγείται των εξελίξεων στο ζήτημα των χαμηλών τιμών, έχοντας επιλέξει μια υπεύθυνη πολιτική τιμών, την οποία υπηρετεί πιστά.

Πίσω από κάθε μας σκέψη και δράση, υπάρχει ένας μόνο σκοπός, να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση στο μηνιαίο οικογενειακό προϋπολογισμό των χιλιάδων καταναλωτών που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Είναι μια στρατηγική επιλογή την οποία, όχι απλά εφαρμόζουμε με συνέπεια και δέσμευση, αλλά ενισχύουμε διαρκώς με πολύ μεγάλες εμπορικές ενέργειες.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δέσμευσης είναι η εκτεταμένη ενέργεια που ανακοινώσαμε πρόσφατα. Με τη «Μεγάλη Επιστροφή», επιστρέφουμε το μισό της αξίας των αγορών των καταναλωτών μας σε πλήθος σηματοδοτημένων προϊόντων που καλύπτουν πλήρως τις μηνιαίες ανάγκες μιας οικογένειας με τη μορφή δωροεπιταγής για τις επόμενες αγορές τους. Είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει συνολικά έξι ολόκληρες εβδομάδες, στα εκατοντάδες σημεία του δικτύου μας σε όλη τη χώρα.
Πίσω από αυτές τις ενέργειες υπάρχει μια πολύ μεγάλη επένδυση της εταιρείας μας, που μόνο για το έτος που διανύουμε φτάνει στα 60εκατ., την οποία θα συνεχίσουμε προς όφελος των χιλιάδων Ελλήνων καταναλωτών που μας εμπιστεύονται καθημερινά.

F.S.: Θεωρείτε πως το franchising ευνοεί την ανάπτυξη δικτύων σούπερ – μάρκετ και πόσο καθοριστικός παράγοντας ήταν μέχρι τώρα στη δημιουργία των υφιστάμενων αλυσίδων; Πως θα αξιολογούσατε τη συμβολή του στη δική σας αλυσίδα ή σκέφτεστε να το εντάξετε στο μέλλον και πώς;

Γ.Β.: Για εμάς το franchising αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της ανάπτυξής μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μεγάλο δίκτυο που διατηρούμε. Σήμερα η Μαρινόπουλος, διαθέτει 300 καταστήματα franchise σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουμε στο franchise είναι και το γεγονός πως, ακόμη και μέσα στην κρίσιμη περίοδο της ύφεσης, ήταν από τους κλάδους στους οποίους επιλέξαμε να επενδύσουμε, καθώς, περίπου ένα χρόνο πριν, το Δεκέμβριο του 2012 προχωρήσαμε σε αύξηση της συμμετοχής μας στο μετοχικό κεφάλαιο της OK Anytime Market A.E. από 34% σε 51%, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της εταιρείας.
Σήμερα, διαθέτουμε καταστήματα franchise υπό τα σήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, ΟΚ Anytime Market και Smile, που το καθένα καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.

Πιστεύουμε πολύ στα οφέλη και τις οικονομίες κλίμακας που προσφέρει αυτό το μοντέλο ανάπτυξης τόσο σε εμάς, όσο και στους συνεργάτες μας. Ειδικά σε μια στιγμή που οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι ευνοϊκές προς την ανάπτυξη, αποτελεί ένα κορυφαίο μοντέλο που μας βοηθά να εξελίσσουμε το δίκτυό μας με ταχείς ρυθμούς και να ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας σε τοπικές αγορές, ενώ η συνεργασία των franchisees με τη μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα, προσφέρει τη δύναμη ενός ιστορικού, κορυφαίου brand στην ελληνική αγορά, ασφάλεια, στήριξη και τεχνογνωσία που είναι πραγματικά μοναδικά.

F.S.: Θεωρείτε ότι η ένταξη στο δίκτυο της Μαρινόπουλος ευνοεί την οικογενειακή επιχείρηση; Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι συνεργάτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο ώστε να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας στους ίδιους και την οικογένειά τους; Εσείς από την πλευρά σας έχετε προβλέψει συγκεκριμένα πακέτα συνεργασίας για family business;

Γ.Β.: Η ένταξη στο δίκτυό μας ευνοεί όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση και βέβαια τις οικογένειες που αναζητούν διεξόδους απασχόλησης, καθώς προσφέρουμε τη δυνατότητα σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.
Και αυτό που λέμε δεν είναι καθόλου θεωρητικό, γιατί τα οφέλη της συνεργασίας με τη μεγαλύτερη, πιο αναγνωρισμένη και ιστορική εταιρεία του λιανεμπορίου στην Ελλάδα είναι πολλαπλά και πολύ ουσιαστικά. Λειτουργούμε το πιο εκτεταμένο δίκτυο στη χώρα, έχουμε το πλέον αναγνωρισμένο όνομα που είναι ταυτόσημο με την κορυφαία εμπειρία αγορών, διαθέτουμε υψηλή τεχνογνωσία και έχουμε τη μοναδική ικανότητα να προβλέπουμε τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς, ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά.

Επιπλέον, σήμερα, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για προσιτή ποιότητα, υλοποιούμε μια στρατηγική χαμηλών τιμών και προσφορών, καθώς και επένδυσης σε ελληνικά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που μας έχει αναδείξει ηγέτες στη μάχη κατά της ακρίβειας και έχει ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων καταναλωτών.

F.S.: Σύμφωνα με την έρευνα του FRANCHISE SUCCESS, το 2012 τα σημεία πώλησης των αλυσίδων supermarkets σημείωσαν μείωση της τάξεως του 3,52%, η οποία οφείλεται κυρίως σε κλείσιμο franchise μονάδων, καθώς παρατηρήθηκε μικρή αύξηση των εταιρικών σημείων. Πώς σχολιάζετε το συγκεκριμένο γεγονός και ποιες οι προβλέψεις σας για το επόμενο χρονικό διάστημα; Πώς θα πρέπει να κινηθούν οι αλυσίδες franchise ώστε αφενός να θωρακίσουν τα δίκτυά τους και να στηρίξουν τα franchise σημεία τους και αφετέρου να προχωρήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη;

Γ.Β.: Ζούμε περισσότερο από τρία χρόνια τώρα τις συνέπειες της ύφεσης, με την ανεργία να αυξάνεται διαρκώς και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών να συρρικνώνεται. Η αγορά του λιανεμπορίου δέχεται αναπόφευκτα πιέσεις που έχουν ως συνέπεια ανακατατάξεις. Πάντα σε συνθήκες κτίσης, επέρχεται ένας συνολικός εξορθολογισμός.

Όμως ακόμη και στις μεγαλύτερες κρίσεις, υπάρχουν δυνατότητες, αλλά και ευκαιρίες. Αυτό που είδαμε εμείς από την πορεία μας τα τελευταία χρόνια, η οποία -παρά τις δυσκολίες της αγοράς- είναι ιδιαίτερα θετική, είναι πως η λύση βρίσκεται στην εξισορρόπηση της μειωμένης κατανάλωσης με την αύξηση της βάσης των καταναλωτών. Πολύ έγκαιρα, από την είσοδο της χώρας στην περίοδο της ύφεσης, προχωρήσαμε σε στρατηγικές επιλογές, ώστε όχι μόνο να διατηρήσουμε τη βάση των καταναλωτών που μας εμπιστεύονται, αλλά και να την αυξήσουμε. Το δικό μας τρίπτυχο είναι: 1. Οι καλύτερες τιμές και προσφορές της σε πλήθος ποιοτικών προϊόντων, 2. Η έμφαση σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας υψηλής ποιότητας και ελληνικής παραγωγής, 3. Νέες καινοτόμες υπηρεσίες που, παρά την κρίση, αναβαθμίζουν την εμπειρία αγορών του καταναλωτή.

F.S.: Το refranchising, η πώληση δηλαδή εταιρικών καταστημάτων σε υφιστάμενους ή νέους συνεργάτες είναι μια στρατηγική που φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τον τελευταίο καιρό. Ποιοι είναι οι λόγοι για την επιλογή της συγκεκριμμένης στρατηγικής ανάπτυξης και ποια οφέλη προκύπτουν και για τις δύο πλευρές; Ποια η δική σας θέση απέναντι σε αυτή την στρατηγική, περιλαμβάνεται στα άμεσα αναπτυξιακά πλάνα της αλυσίδας;

Γ.Β.: Ήδη από την περασμένη χρονιά, η Μαρινόπουλος παρουσίασε ένα πρωτοποριακό μοντέλο refranchising για τα Carrefour Express, που πραγματικά άλλαξε όλα τα δεδομένα της αγοράς. Πρόκειται για ένα μοντέλο που μόνο ο ηγέτης της αγοράς θα μπορούσε να παρουσιάσει, καθώς προσφέρει στους franchisees όλα τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με τον κορυφαίο παίκτη της λιανικής, χωρίς όμως τις οικονομικές υποχρεώσεις.
Με το νέο μοντέλο δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει ένα δικό του ξεκίνημα, να το τολμήσει, χωρίς οικονομικά βαρίδια και με την υποστήριξη της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας στην Ελλάδα. Δεν απαιτούνται επενδυτικά κεφάλαια, ούτε κόστος δικαιωμάτων εισόδου. Παραδίδουμε το κάθε κατάστημα έτοιμο με τον εξοπλισμό του, ενώ ο συνεργάτης μας χρειάζεται να καλύψει μόνο τις παραγγελίες σε προϊόντα και τα πάγια έξοδά του. Επιπλέον, του προσφέρουμε όση υποστήριξη χρειάζεται σε επίπεδο επιμόρφωσης, οργάνωσης του καταστήματος και τεχνογνωσίας σε θέματα εμπορικής πολιτικής.

Σκεφτείτε απλά πως, με τα παραδοσιακά δεδομένα της αγοράς, κάποιος ενδιαφερόμενος θα χρειαζόταν μια επένδυση ύψους 300.000 έως 500.000 ευρώ για ένα κατάστημα αυτής της κατηγορίας. Πρόκειται για μια πραγματικά ανατρεπτική πρόταση που δίνει μοναδική προοπτική σε εκείνους που θέλουν να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο.

F.S.: Η εναλλακτική ηλεκτρονική πώληση και η πρόσβαση του καταναλωτή σε κάθε είδους πληροφορία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο σύγχρονο λιανεμπόριο. Ποιές ενέργειες/στρατηγικές έχετε υιοθετήσει ώστε να ανταποκριθείτε στα δεδομένα αυτά;

Γ.Β.: Ο σύγχρονος καταναλωτής βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση λύσεων που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά του και τις αγορές του. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έρχεται να καλύψει αυτήν ακριβώς την ανάγκη, καθώς προσφέρει ευκολία, ταχύτητα και ευελιξία. Η δική μας απάντηση σε αυτή την εξέλιξη υπήρξε άμεση και ξεκάθαρη. Δημιουργήσαμε πρώτοι ένα ελληνικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ, το Caremarket.gr, υιοθετώντας όπως πάντα τα πιο καινοτόμα εργαλεία. Σήμερα, το Caremarket.gr έχει συμπληρώσει σχεδόν ένα χρόνο ζωής.

Ήδη από το λανσάρισμά του κέρδισε την προτίμηση 3.000 καταναλωτών, ενώ έχει 18.000 εγγεγραμμένους χρήστες έως σήμερα και περισσότερες από 85.000 επισκέψεις το μήνα. Από τα στοιχεία που έχουμε, η μέση παραγγελία ανέρχεται στα 130 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτή η διαφορετική αγοραστική πρόταση έχει μπει στην καθημερινότητα πολλών Ελλήνων.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter