more info red Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Υπηρεσιών και Δίκτυα Franchise - Νeon Energy

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 771 φορές

Σήμερα ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που η ανεργία έχει πλήξει κυρίως τις νεαρές ηλικίες, το franchising αποτελεί μοναδική ευκαιρία να μπορεί όλη η οικογένεια να έχει εισόδημα και να προσφέρει κάτω από ένα ομαδικό σχήμα τις υπηρεσίες της. Το franchising προσφέρει μια καθετοποιημένη υποστήριξη, έτοιμη τεχνογνωσία αλλά και προβολή, στοιχεία που βοηθούν να προσεγγίσουν εύκολα ένα πελατειακό κοινό με ιδιαίτερες και ποιοτικές απαιτήσεις.

Γιώργος Δάβαρης Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Νeon Energy

F.S.: Ποιες τάσεις θεωρείτε κυρίαρχες ή θα προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην αγορά παροχής υπηρεσιών;

Γ.Δ.: Σίγουρα σε ότι έχει σχέση με την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων σε ατομικό, οικογενειακό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο. Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τους κλάδους Ενέργεια - Υγεία – Οικονομία - Εκπαίδευση και ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον Τουρισμό.

F.S.: Ποιες κατηγορίες ευνοούνται στις σημερινές οικονομικές συνθήκες;

Γ.Δ.: Όπως προανέφερα πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν οι κλάδοι Ενέργεια, Οικονομία, Υγεία, Παιδεία και Τουρισμός. Στο χώρο της Ενέργειας τα προϊόντα Εξοικονόμησης Ενέργειας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ως προϊόντα με άμεσο αποτέλεσμα και οικονομικό κέρδος για τους πολίτες.

F.S.: Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για την επιτυχία σε κάθε επιμέρους κατηγορία (Αναφερθείτε στο δικό σας πεδίο δραστηριοτήτων).

Γ.Δ.: Η έντονη τάση να περιοριστεί το κόστος διαβίωσης σε ατομικό επίπεδο και μέσα από υπηρεσίες και προϊόντα να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και να καταστήσουν ανταγωνιστικότερες τις επιχειρήσεις. Η εξοικονόμηση ενέργειας έχει να προσφέρει άμεσα λύσεις που βοηθούν στην μείωση του λειτουργικού κόστους είτε του ατομικού, κατοικία είτε του επιχειρησιακού. Για τον σκοπό αυτό επενδύονται πολλά εκατομμύρια για έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Οι λύσεις που παρέχονται θα πρέπει να ικανοποιούν τους καταναλωτές σε επίπεδο τιμής, ποιότητας και αποτελέσματος.

F.S.: Ποιο είναι το προφίλ των υποψήφιων franchisees και τι πρέπει να προσφέρει ένα δίκτυο franchise για μια επιτυχημένη συνεργασία;

Γ.Δ.: Να υπάρχει επαγγελματισμός, να αγαπάει αυτό που επιλέγει να κάνει σαν αντικείμενο απασχόλησης, να έχει αξιοπιστία, να προσπαθεί και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα και να μη ξεχνάει τον πελάτη, να φροντίζει να ενημερώνεται για ό, τι νέο τρέχει γύρω από τις υπηρεσίες του ή το προϊόν που προσφέρει. Ο δικαιοπάροχος θα πρέπει με τη σειρά του να προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία που βοηθούν τον franchisee να μπορεί να διατηρεί βιώσιμη και λίαν αποδοτική την επένδυσή του.

F.S.: Τι μπορεί να προσφέρει το franchising στις οικογενειακές επιχειρήσεις;

Γ.Δ.: Σήμερα ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που η ανεργία έχει πλήξει κυρίως τις νεαρές ηλικίες, το franchising αποτελεί μοναδική ευκαιρία να μπορεί όλη η οικογένεια να έχει εισόδημα και να προσφέρει κάτω από ένα ομαδικό σχήμα τις υπηρεσίες της. Το franchising προσφέρει μια καθετοποιημένη υποστήριξη, έτοιμη τεχνογνωσία αλλά και προβολή, στοιχεία που βοηθούν να προσεγγίσουν εύκολα ένα πελατειακό κοινό με ιδιαίτερες και ποιοτικές απαιτήσεις.

F.S.: Πώς διασφαλίζεται η εκπαίδευση και η αποτελεσματική διαχείριση της γνώσης σε ένα δίκτυο υπηρεσιών;

Γ.Δ.: Πρώτα και κύρια είναι η σωστή επιλογή συνεργατών που έχουν όρεξη να μάθουν και να αισθάνονται ότι έχουν προοπτική σε αυτό που κάνουν. Η τεχνολογία σήμερα βοηθάει τα μέγιστα στη μετάδοση της γνώσης αλλά και του ελέγχου τήρησης των διαδικασιών μέσα από συνεχείς αναφορές αποτελέσματος.

F.S.: Τι είδους μοντέλα ανάπτυξης προσφέρονται (π.χ. multiunit, areadevelopment κ.λπ.)

Γ.Δ.: Το μοντέλο ορίζεται ανάλογα το αντικείμενο - προϊόν, την δυνατότητα του δικαιοπάροχου αλλά και του δικαιοδόχου. Μέσα από σοβαρή έρευνα αναζητείται το πελατειακό κοινό που μπορεί να ανταποκριθεί στις υπηρεσίες ή το προϊόν που προσφέρουμε. Την ευελιξία που θέλουμε να έχουμε και την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουμε ένα franchise σύστημα.

«Το franchising αποτελεί μοναδική ευκαιρία να μπορεί όλη η οικογένεια να έχει εισόδημα και να προσφέρει κάτω από ένα ομαδικό σχήμα τις υπηρεσίες της»

F.S.: Γιατί να επενδύσει κάποιος στην αγορά παροχής υπηρεσιών; Που θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του ο υποψήφιος franchisee και με ποια κριτήρια να επιλέξει την κατηγορία, το concept και την αλυσίδα;

Γ.Δ.: Η επιλογή είναι καθαρά θέμα του γενικότερου οικονομικού κλίματος, των συγκυριών που επικρατούν τη δεδομένη χρονική περίοδο και την μακροπρόθεσμη προοπτική που προσφέρει το concept που θα επιλέξει. Η παροχή υπηρεσίας συνήθως δεν απαιτεί ιδιαίτερα κεφάλαια επένδυσης αλλά αντίθετα απαιτεί εξειδίκευση, ειδικές γνώσεις και το αποτέλεσμα αργεί να έρθει αφού απαιτείται χρόνος να αναγνωριστεί από το πελατειακό του κοινό το ατομικό προφίλ πέραν του brand που κουβαλάει.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016 07:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter