Λεμόνι grill house: «Ξεχωριστά προϊόντα ευρείας αποδοχής»

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 439 φορές

Οι νέοι Franchisors και franchisees θα πρέπει να αξιολογήσουν πολύ καλά το concept και να διαπιστώσουν αν η αγορά είναι κατάλληλη για το εγχείρημά τους. Ο franchisee θα πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει να σεβαστεί το brand name που του παραχωρείται, να αφομοιώσει πλήρως την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας που επέλεξε και να σκέφτεται με ομαδικό πνεύμα απέναντι στα υπόλοιπα καταστήματα του δικτύου και της εταιρείας.

Στράτος Βερβέρης Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Λεμόνι grill house

F.S.: Ποια είναι τα βασικά συστατικά και η φιλοσοφία του concept; Τι σας ώθησε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με franchising;

Σ.Β.: 

 • Η ιδέα μας ξεκίνησε από την αγάπη μας στο καλό φαγητό, και στην συνεχή αναζήτηση γεύσεων, τόσο από την ελληνική, όσο και από την διεθνή κουζίνα.
 • Βλέποντας την σημερινή μορφή της αγοράς, και τις ανάγκες των καταναλωτών, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα καταστημάτων που θα προσφέρουν στους πελάτες μας, υψηλής ποιότητας προϊόντα σε λογικές τιμές, σωστό service, και συνεχώς ανανεωνόμενη ποικιλία γεύσεων.
 • Θέλουμε οι συνεργάτες μας να νιώθουν σιγουριά για την επένδυση τους, αφομοιώνοντας την φιλοσοφία μας και να είναι ευχαριστημένοι για την προσφορά τους και τα κέρδη τους.
 • Αποφασίσαμε να εστιάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε σαν αφετηρία αυτή τη φορά την Ελλάδα, με απώτερο στόχο τις αγορές του εξωτερικού, βασιζόμενοι στην πλούσια Ελληνική και μεσογειακή διατροφή, και όχι μόνο...
 • Αξιοποιώντας την εμπειρία μας και την έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε, δημιουργήσαμε το πρώτο μας κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας.
 • Όραμα μας η δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων ξεκινώντας από την ελληνική αγορά, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη μας στις αγορές του εξωτερικού.
 • Θέλουμε, το όνομα “λεμόνι grill House”, να γίνει συνείδηση στα μάτια του καταναλωτή, σαν μια αλυσίδα καταστημάτων με ποιοτικό, ξεχωριστό φαγητό, από άποψη ποικιλίας γεύσεων, που σε συνδυασμό με το υποδειγματικό service, θα μας καθιερώσει σαν leader στο χώρο των ελληνικών εστιατορίων, και του delivery/ Take away.
 • Για τους συνεργάτες μας, θέλουμε να αφομοιώσουν την φιλοσοφία μας, να ταυτιστούν με τα οράματα μας, και να επενδύσουν σε μια δυναμική και αναπτυσσόμενη αλυσίδα, μειώνοντας σημαντικά το επιχειρηματικό τους ρίσκο.
 • Για τους συνεργάτες μας στοχεύουμε, στο να έχουν δίπλα τους μια εταιρεία έτοιμη να τους υποστηρίξει ουσιαστικά και άμεσα, για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων τους, και κατ’ επέκταση της κερδοφορία τους.

F.S.: Τι νέο φέρνει στην αγορά η επιχειρηματική σας πρόταση; Ποια είναι τα σημεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού;

Σ.Β.: Αξιοποιώντας την εμπειρία μας και την έρευνα αγοράς που πραγματοποιήσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε ότι η δική μας επιχειρηματική πρόταση θα έπρεπε να βασιστεί σε ξεχωριστά προϊόντα ευρείας αποδοχής και κατανάλωσης όπως π.χ. ο γύρος γαλοπούλα, τα περίφημα πλέον πουγκιά μας, το φαλάφελ, η μανιταρόπιτα κλπ. Η ποικιλία αυτή των γεύσεων, παντρεύοντας τα κάρβουνα με τον παραδοσιακό φούρνο, σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των υλικών μας και το μαρινάρισμα με δικές μας συνταγές σχεδόν όλων των κρεάτων μας, καθώς και η συνεχής αναζήτηση νέων γεύσεων μας δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίζουμε από ένα συνηθισμένο ψητοπωλείο ή εστιατόριο. Η καλή μας φήμη, η ποιότητα και η μεγάλη μας τεχνογνωσία στο χώρο, το πάθος μας για το καλό φαγητό και την άριστη εξυπηρέτηση, καθώς και η συνεχή και ουσιαστική υποστήριξη που παρέχουμε στους franchisees μας, θεωρούμε ότι είναι μερικά από ισχυρά μας σημεία του δικού μας concept.

F.S.: Ποιο είναι το προφίλ του υποψήφιου franchisee στον οποίο απευθύνεστε και ποιες δεξιότητες και εμπειρίες πρέπει να κατέχει;

Σ.Β.: Θέλουμε συνεργάτες με φιλοδοξία, όραμα, και διάθεση να ταυτιστούν και να ακολουθήσουν την πετυχημένη φιλοσοφία μας. Θέλουμε μαζί με τους συνεργάτες μας να δημιουργήσουμε μιας μορφής οικογένεια που θα υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, σεβασμός και κατανόηση των ρόλων και των ευθυνών. Η προηγούμενη εμπειρία στο χώρο είναι επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη.

F.S.: Για ποιο λόγο θα πρέπει να επιλέξει την πρότασή σας κάποιος δυνητικός επενδυτής/franchisee; Ποια είναι τα οφέλη και ποιες οι ευκαιρίες;

Σ.Β.: Πέρα από την καλή μας φήμη, την τεχνογνωσία μας και την υψηλή ποιότητα των γεύσεων μας, η ολοκληρωμένη, ξεκάθαρη και συνεχής υποστήριξη των franchisees από την εταιρεία μας είναι βασικό μέλημα μας. Οι υψηλές κερδοφορίες που εξασφαλίζονται, αλλά και η ικανότητα της εταιρείας μας να εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες και τον ανταγωνισμό, δημιουργούν πολλά οφέλη, αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης.

F.S.: Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα; Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας στις οποίες ενδιαφέρεστε να αναπτυχθείτε άμεσα; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές;

Σ.Β.: Απώτερος στόχος μας είναι οι αγορές του εξωτερικού όπως Κύπρος, Αγγλία, Γερμανία, και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Ελλάδα η ελεγχόμενη ανάπτυξη μας στην Αττική σε περιοχές όπως η Κηφισιά, Περιστέρι, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, και στις μεγαλουπόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, Καλαμάτα, Ηράκλειο Κρήτης.

F.S.: Τι κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι franchisors και franchisees στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον;

Σ.Β.: Η ανάπτυξη ενός συστήματος franchise είναι μια απαιτητική διαδικασία με όραμα και σωστή στρατηγική. Οι νέοι Franchisors και franchisees θα πρέπει να αξιολογήσουν πολύ καλά το concept και να διαπιστώσουν αν η αγορά είναι κατάλληλη για το εγχείρημα τους. Θα πρέπει να υπάρχει η επαρκή ρευστότητα για την απαιτούμενη χρηματοδότηση του concept. O franchisor θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα πιλοτικό κατάστημα, και να δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα:

Στην επιλογή του franchisee
Στην πλήρη εκπαίδευση του
Στην συνεχή υποστήριξη των franchisees
Στην γνώση της αγοράς και την συνεχή ενημέρωση του για τις εξελίξεις.
Στον συνεχή έλεγχο των κοστολογίων.

Ο franchisee θα πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει να σεβαστεί το brand name που του παραχωρείται, να αφομοιώσει πλήρως την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας που επέλεξε και να σκέφτεται με ομαδικό πνεύμα απέναντι στα υπόλοιπα καταστήματα του δικτύου και της εταιρείας.

 • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

  Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.
  Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2016 15:14

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter