Εκτύπωση αυτής της σελίδας

more info red Περισσότερες πληροφορίες

ΠΡΟΣΩΠΑ 2020 - Γιώργος Κουρεμένος: «Χρειάζεται κοινή γραμμή πλεύσης franchisee - franchisor»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 355 φορές

Τα σχέδιά μας για το 2020 αφορούν σε προσεκτικά και πολύ μελετημένα βήματα που θα επιφέρουν μακροχρόνιες συνεργασίες. Η COCO-MAT ξεχωρίζει για την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει. Διαθέτει 30ετή εμπειρία στην εγχώρια και διεθνή αγορά, αναγνωρισμένο όνομα και πολύ καλό brand equity & perception. Η εγχώρια παραγωγή μας είναι βασισμένη σε μοντέλα βιωσιμότητας και σεβασμού στο περιβάλλον και στους ανθρώπινους πόρους.

Συνέντευξη του κ. Γιώργου Κουρεμένου, Retail Sales Manager of Greece της COCO-MAT στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2020.

Ολοκληρώνεται μια δεκαετία με έντονη κινητικότητα και ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις συνολικά και, φυσικά και στον χώρο του franchising. Ποιες ήταν οι τάσεις που χαρακτήρισαν την περίοδο και ποια στοιχεία εκτιμάτε ότι καθόρισαν το 2019;

Την τελευταία δεκαετία παρουσιάστηκε έντονη αναβλητικότητα στον χώρο του franchising, λόγω της οικονομικής κρίσης. Φυσικά, αν αλλάξει προς το καλύτερο η οικονομική κατάσταση υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης.

Αν κάνατε μια πρόβλεψη για το μέλλον, ποιοι είναι οι κλάδοι που θα συνεχίσουν να έχουν αυξημένη ζήτηση και να μας εκπλήσσουν;

Εκτιμούμε πως η εστίαση και οι συναφείς με τον τουρισμό κλάδοι θα συνεχίσουν να έχουν αυξημένη ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, οτιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό αποτελεί πάντα ευχάριστη έκπληξη.

Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγει ο υποψήφιος franchisee τον κλάδο που θα δραστηριοποιηθεί, ώστε να επιτύχει;

Καταρχάς προϋπόθεση είναι το σοβαρό και ρεαλιστικό business plan που επιτρέπει τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Θα πρέπει να εξεταστεί αν η φιλοσοφία του υποψηφίου είναι συμβατή με αυτή της μητρικής εταιρείας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να υπάρχει μια κλίση προς το αντικείμενο επιλογής, καθώς ο franchisee για να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην καθημερινότητα της επιχείρησής του, θα πρέπει και να το αγαπάει και να το γνωρίζει.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν franchisee που εισέρχεται για πρώτη φορά στον χώρο;

Ο υποψήφιος συνεργάτης, θα πρέπει να μιλάει την ίδια γλώσσα με τη μητρική εταιρεία και να πράττει σύμφωνα με την καθοδήγησή της.

Μπορούν να συνδυαστούν αποδοτικά οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες και τα επιχειρηματικά ταλέντα του νέου franchisee με τα συστήματα συμμόρφωσης που τίθενται εκ μέρους του franchisor;

Εφόσον έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, μπορούν να συνδυαστούν αποδοτικά οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες και τα επιχειρηματικά ταλέντα του νέου franchisee με τα συστήματα συμμόρφωσης που τίθενται εκ μέρους του franchisor.

Τα τελευταία χρόνια η διείσδυση του διαδικτύου και η πολυπολιτισμικότητα αποτελούν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας. Πώς προσαρμόζετε τα εκπαιδευτικά προγράμματά σας με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υποψηφίων franchisees;

Η πολυετής εμπειρία μας στα προϊόντα ύπνου τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μας έχουν δώσει το προβάδισμα σε μεθόδους εκπαίδευσης, ώστε να προσεγγίζουμε την κάθε συνεργασία με τρόπο προσαρμοσμένο στο προφίλ του κάθε συνεργάτη - franchisee.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την ευρεία διαθεσιμότητα επιχειρηματικών ευκαιριών στον κλάδο του franchising για τους ενδιαφερόμενους franchisees, πού πιστεύετε πως υπερέχει το δικό σας brand έναντι των υπολοίπων;

Η COCO-MAT ξεχωρίζει για την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει. Διαθέτει 30ετή εμπειρία στην εγχώρια και διεθνή αγορά, αναγνωρισμένο όνομα και πολύ καλό brand equity & perception. Η εγχώρια παραγωγή μας είναι βασισμένη σε μοντέλα βιωσιμότητας και σεβασμού στο περιβάλλον και στους ανθρώπινους πόρους.

Ποια είναι τα σχέδια του δικτύου σας για το 2020;

Αναπτυσσόμαστε πάντοτε με προσεκτικά και πολύ μελετημένα βήματα συνεργασιών, με στόχο τις μακρόχρονες συνεργασίες.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2020 13:26