more info red Περισσότερες πληροφορίες

ΠΡΟΣΩΠΑ 2020 - Δέσποινα Ξυνού: «Ο κλάδος των super market παρέχει περισσότερη ασφάλεια & σιγουριά»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Διαβάστηκε 458 φορές

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων στην Αττική με τη μέθοδο του franchising αλλά και η επέκταση του δικτύου σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη νησιωτική Ελλάδα, με τη δημιουργία εποχιακών καταστημάτων. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο πρόγραμμα ανακαινίσεων παλαιότερων καταστημάτων. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν ανακαινιστεί 20 σημεία πώλησης, ενώ εντός της επόμενης 5ετίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση σε όλα τα παλιά καταστήματα. Συμπληρωματικά, υλοποιείται το πρόγραμμα relocation καταστημάτων με στόχο τη μεταφορά τους σε πιο κεντρικά σημεία και την επαναλειτουργία τους σε καλύτερο χώρο, πάντα με την υποστήριξη της μητρικής εταιρείας πάνω σε θέματα τεχνογνωσίας και τεχνικής.

Συνέντευξη της κας Δέσποινας Ξυνού, Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου της OK! Anytime Markets στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2020.

Αν κάνατε μια πρόβλεψη για το μέλλον, ποιοι είναι οι κλάδοι που θα συνεχίσουν να έχουν αυξημένη ζήτηση και να μας εκπλήσσουν;

Όπως έχει παρατηρηθεί από την αρχή της λειτουργίας του μοντέλου franchise ο χώρος της εστίασης κατέχει πρωταρχική θέση και είναι η πρώτη επιλογή για τους υποψήφιους franchisee. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις αλυσίδες λιανεμπορίου, τις υπηρεσίες ομορφιάς/καλλωπισμού, της παιδικής φροντίδας, τη διασκέδαση/αναψυχή και το fitness. Ιδιαίτερα η αγορά του λιανεμπορίου και, συγκεκριμένα των super markets, σηγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι παρέχει περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά σε σύγκριση με κλάδους που έχουν εποχικότητα ή βασίζονται σε κάποιο trend. Τα ΟΚ! Anytime Markets προσφέρουν όλα τα θετικά ενός established brand αλλά και μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο με σταθερότητα και προοδευτική ανάπτυξη.

ok anytime ksinou 1200

Δέσποινα Ξυνού, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της OK! Anytime Markets

Κύριος στόχος της εταιρείας για το 2020 είναι η ευθυγράμμιση των στόχων της, με βασική αποστολή να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ανάγκες & απαιτήσεις των καταναλωτών.

Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγει ο υποψήφιος franchisee τον κλάδο που θα δραστηριοποιηθεί, ώστε να επιτύχει;

Τα κριτήρια που θα πρέπει να διερευνήσει ο υποψήφιος franchisee αφορούν τόσο την ίδια την επιχείρηση, όσο και τον κλάδο που δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην επιχείρηση θα πρέπει να εξεταστεί η αξιοπιστία της, η κερδοφορία της, η αξία του brand, η διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές, η απόδοση της επένδυσης, η ποιότητα του συστήματος franchise, η επιχειρηματική εμπειρία του franchisor και φυσικά η υποστήριξη που παρέχει στους συνεργάτες της. Όσον αφορά στον κλάδο, ο franchisee θα πρέπει να εξετάσει τις τάσεις της αγοράς που επιθυμεί να επενδύσει, τον κορεσμό που υφίσταται, καθώς και αν η επιχείρηση βασίζεται σε κάποιο trendτης εποχής που έχει σύντομο χρόνο ζωής. Τέλος, ένα βασικό στοιχείο, είναι κατά πόσο το αντικείμενο εργασίας ταιριάζει με το προφίλ του ενδιαφερόμενου, ειδικά αν πρόκειται να απασχοληθεί ο ίδιος. Είναι πολύ σημαντικό η επιλογή να ταιριάζει με τις προσωπικές φιλοδοξίες και ικανότητες του.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν franchisee που εισέρχεται για πρώτη φορά στον χώρο;

Συχνά, οι δυσκολίες ενός νέου σημείου franchising ξεκινάνε μετά την ολοκλήρωσή του και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Πρόκειται όμως, για ένα πολύ παλιό επιχειρηματικό μοντέλο και το θετικό είναι ότι πλέον έχουν καταγραφεί οι δυσκολίες και οι πιθανές προκλήσεις, με αποτέλεσμα ο νέος franchisor να τις προλαμβάνει ή να τις αντιμετωπίζει. Μία από τις πιο συνηθισμένες προκλήσεις του franchising είναι η απουσία εμπιστοσύνης του franchisee προς τον franchisor. Παρότι θεωρητικά, η αρχική επιχείρηση πρέπει να ενδιαφέρεται πραγματικά για τις μονάδες franchising, καθώς διακυβεύονται το όνομα και η φήμη της, πολλοί franchisees κρίνουν ότι εφόσον αποτελούν άλλη επιχείρηση με διαφορετικό κεφάλαιο και διοίκηση, κοινώς εφόσον τα κίνητρα είναι διαφορετικά, ο franchisor δεν ενδιαφέρεται εξίσου. Στην περίπτωσή των OK! Anytime Markets η επιχείρηση είναι δίπλα στον συνεργάτη από την πρώτη μέρα και γίνονται συνοδοιπόροι σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την ευρεία διαθεσιμότητα επιχειρηματικών ευκαιριών στον κλάδο του franchising για τους ενδιαφερόμενους franchisees, πού πιστεύετε πως υπερέχει το δικό σας brand έναντι των υπολοίπων;

Στην περίοδο που διανύουμε, τα ανταγωνιστικά στοιχεία του κλάδου του super markets έναντι κάποιου άλλου στο χώρο του franchising υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο το προϊόν αλλά και το είδος της επαγγελματικής μας ενασχόλησης ουσιαστικά είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του κλάδου, αποτελώντας μονόδρομο για την επιτυχία. Ωστόσο, τα OK! Anytime Markets διαφοροποιούνται έναντι του ανταγωνισμού λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους και της επιχειρηματικής τους κουλτούρας. Συγκεκριμένα, εκτός από το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, διαθέτουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων, σε ανταγωνιστικές τιμές, σε σημεία πώλησης μόλις 90τ.μ., καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών και της περιοχής που δραστηριοποιούνται. Επίσης, είναι μια εταιρεία με τους υψηλότερους τζίρους λιανικών πωλήσεων, η οποία βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης και επένδυσης στο δίκτυό της. Επιπροσθέτως, η πολυετής εμπειρία των ανθρώπων που στελεχώνουν την εταιρεία, η προσιτή οικονομικά επένδυση και η δραστηριοποίηση στον ασφαλή τομέα των τροφίμων σε συνάρτηση με τις υποδομές που η εταιρεία φρόντισε να αναπτύξει, καθιστούν τα ΟΚ! AnytimeMarkets μια ολοκληρωμένη πρόταση στον χώρο του franchise με όλα τα εχέγγυα της εμπορικής επιτυχίας.

Ποια είναι τα σχέδια του δικτύου σας για το 2020;

Κύριος στόχος της εταιρείας για το 2020 είναι η ευθυγράμμιση των στόχων της, των βραχυπρόθεσμων με τους μακροπρόθεσμους, με βασική αποστολή της να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών. Βασική προτεραιότητα των OK! Anytime Markets είναι η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων στη Αττική, με τη μέθοδο του franchising αλλά και η επέκταση του δικτύου σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στη νησιωτική Ελλάδα, με τη δημιουργία εποχιακών καταστημάτων. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο πρόγραμμα ανακαινίσεων παλαιότερων καταστημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαινιστεί 20 σημεία πώλησης, ενώ εντός της επόμενης 5ετίας προβλέπεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση όλων των παλιών καταστημάτων. Συμπληρωματικά, υλοποιείται το πρόγραμμα relocation καταστημάτων με στόχο τη μεταφορά τους σε πιο κεντρικά σημεία και την επαναλειτουργία τους σε καλύτερους χώρους, πάντα με την υποστήριξη της μητρικής εταιρείας σε θέματα τεχνογνωσίας και τεχνικής.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2020 09:48

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter