Berry’s: Αυτοαπασχολούμενος franchisee, ισοδυναμεί με ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστηκε 94 φορές

Ο κλάδος της καφεστίασης -πρώτος στις αιτήσεις ενδιαφέροντος από υποψήφιους franchisees- παρουσιάζει έντονο ανταγωνισμό. Νέα σημεία προστίθενται τόσο από πλευράς αλυσίδων, αναγνωρισμένων στον χώρο όσο και νεοεισερχόμενων που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο. Μήπως η αγορά είναι κορεσμένη; Μήπως η κερδοφορία έχει συρρικνωθεί; Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και με ποιες προϋποθέσεις; Ο κ. Λεωνίδας Φωτιάδης, Ιδρυτής του Berry’s, μας δίνει τις απαντήσεις, σε συνέντευξη που μας παραχώρησησε για το αφιέρωμα «Καφές-Snack & Franchising, στο τεύχος 71.

leonidas fotiadis berrys«Πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Αναφορικά με το Berry’s, ξεχωρίζουμε για τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτουμε. Η κερδοφορία μας είναι ικανοποιητική, ειδικά όταν ο franchiseeείναι αυτοαπασχολούμενος. Επίσης, ο Έλληνας αγαπάει τον καφέ. Υπάρχουν πελάτες που πίνουν 2 και 3 καφέδες την ημέρα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουν αυξηθεί το φαγητό απ ’έξω και τα μικρογεύματα», επισημαίνει ο κ. Φωτιάδης.

Ο χώρος καφέ - σνακ καλύπτει μια ευρεία κατηγορία καταστημάτων σε μια αγορά που συνεχώς αναδιαμορφώνεται και διευρύνεται δημιουργώντας νέες τάσεις και νέα πρότυπα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς αλλαγές που πραγματοποιούνται πώς εκτιμάτε ότι θα εξελιχθεί το τοπίο στα επόμενα χρόνια, ποιες θα είναι οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη σημερινή εικόνα;

Πιστεύω πως θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη όσο βελτιώνεται η οικονομία. Θα έχουμε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα. Αρκεί βέβαια τα καταστήματα καφέ να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εκπαιδευμένων πλέον καταναλωτών. Ο σύγχρονος καταναλωτής θέλει μεγάλη γκάμα προϊόντων, α’ ποιότητα, ταχύτητα στο delivery, γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση. Επίσης, η ατμόσφαιρα του καταστήματος και το προσωπικό παίζουν σημαντικό ρόλο. Ελκυστικά είναι τα καταστήματα που απασχολούν προσωπικό το οποίο μπορεί να μεταφέρει τη ζεστασιά και την οικειότητα στον πελάτη.

Πώς επηρεάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο και την κερδοφορία των καταστημάτων οι αλλαγές που φέρνουν πλατφόρμες όπως e-food;

Την επηρεάζουν αρκετά. Εμείς στο Berry’sδουλεύουμε αρκετά με το e-food. To 1/10 του τζίρου προέρχεται από αυτό. Όταν όμως έχω πολύ μεγάλο όγκο παραγγελιών, το κλείνω το e-food. Από εκεί και πέρα προσπαθώ να διαφημίσω την αλυσίδα και μέσω του e-food, αλλά στέλνοντας φυλλάδια κ.λπ., για να κερδίσω τον πελάτη, ώστε να μην παραγγέλνει μόνο μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

berrys katastima4

Ποιες αλλαγές αναμένεται να επιφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ποιες είναι οι αναγκαίες προσαρμογές από πλευράς των αλυσίδων ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές;

Η τεχνολογία διευκολύνει τη λειτουργία των καταστημάτων, μέσω των αυτοματισμών. Αναγκαστικά συμβαδίζουμε με αυτή και από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις δικές του δραστηριότητες πάνω σε αυτό. Να διαφημιστεί δηλαδή μέσω e-foodκαι από εκεί και πέρα να κάνει τις δικές του ενέργειες για να φέρει πιο πολλά χρήματα.

berrys coffee1

Τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees που προγραμματίζουν να επενδύσουν στον χώρο καφέ - σνακ; Με ποια κριτήρια να επιλέξουν; Πού να προσανατολιστούν; Σε ώριμα δίκτυα ή νεοεισερχόμενα;

Σίγουρα, πρέπει να πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς. Από εκεί και πέρα η επιλογή εξαρτάται από το προϊόν που επιθυμεί να πουλήσει. Αν θέλει να εστιάσει μόνο στον καφέ ή αν θέλει να προσφέρει ένα πιο διευρυμένο προϊοντικό μείγμα. Το κάθε δίκτυο έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Επομένως κάτι καινούριο ίσως του προσφέρει πιο πολλά κέρδη, χτυπώντας τον ανταγωνισμό.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Έδρα: Κωστή Παλαμά 6, Αχαρνές, 136 75
 • Tηλ: 698 2051272
 • Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Λεωνίδας Φωτιάδης
 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 80 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €55.000
 • Entry fee: €10.000 έως €15.000
 • Royalties: 2%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 1% πανελλαδική, 2% τοπική
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 1
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 7
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 8
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2012 / 2018
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  Επιχειρηματική πρόταση Berry's

 • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

  Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.
  Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 14:17

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Gym Base Bootex Γυμναστήρια

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter