more info red Περισσότερες πληροφορίες

Το Mon Kulur αποτελεί τρια concept σε ένα (κουλούρι, καφές και juice bar)

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Διαβάστηκε 1928 φορές

Φροντίζουμε για την ικανοποίηση του πελάτη που θα μπει στο κατάστημα καθώς και την ικανοποίηση του franchisee που θα μπει στο δίκτυο, τονίζει ο κ. Θοδωρής Καραδήμας Συνιδριτής του Mοn Kulur. «Εστιάζουμε ιδιαίτερα στο προϊόν, στην άψογη εξυπηρέτηση καθώς και στην ατμόσφαιρα των καταστημάτων. Ουσιαστικά το Mon Kulur αποτελεί τρία concept σε ένα (κουλούρι, καφές, juice bar) γεγονός απ΄το οποίο επωφελούνται πελάτες και franchisees».

Και «καθώς η κερδοφορία έρχεται εφόσον δουλεύεις σωστά το κατάστημα, δίνουμε μεγάλη βάση στην εκπαίδευση των franchisees. Σε πραγματικούς χρόνους, με αληθινούς πελάτες, πριν αποκτήσουν το δικό τους κατάστημα ώστε να γνωρίζουν κάθε πτυχή της λειτουργίας του» συμπληρώνει.

mon kulur service

Ο κλάδος της καφεστίασης -πρώτος στις αιτήσεις ενδιαφέροντος από υποψήφιους franchisees- παρουσιάζει έντονο ανταγωνισμό. Νέα σημεία προστίθενται τόσο από πλευράς αλυσίδων, αναγνωρισμένων στον χώρο όσο και νεοεισερχόμενων που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο.
Τίθενται τα εξής ερωτήματα Α) Μήπως η αγορά είναι κορεσμένη; Β) Μήπως η κερδοφορία έχει συρρικνωθεί; Γ) Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και με ποιες προϋποθέσεις;

Φυσικά και υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζει ο άλλος τη δουλειά. Οι επιχειρηματίες που διαθέτουν πείρα και υπευθυνότητα γνωρίζουν τη δουλειά και είναι ικανοί να υποστηρίξουν και τους συνεργάτες τους.

mon koulour logo

Στα Mon Kulur έχουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον, το οποίο συνδυάζεται με πολύ καλό προϊόν και άψογη εξυπηρέτηση.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά -σε όλα τα επίπεδα- του σύγχρονου καταστήματος καφέ-snack που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εκπαιδευμένων πλέον καταναλωτών;

Ο σύγχρονος καταναλωτής αναζητά ένα ευχάριστο περιβάλλον, αυτό είναι το βασικότερο και δεύτερο ένα πολύ καλό προϊόν. Να φαίνεται πως με τα χρήματα που θα δώσει παίρνει ένα ανάλογο προϊόν και όχι κάτι που δεν αξίζει. Όσον αφορά το γρήγορο σέρβις, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όταν θες να πάρεις κάτι καλό, δεν μπορείς να το πάρεις και γρήγορα, ειδικά αν έχει μεγάλο όγκο και φόρτο εργασίας. Και πράγματι όταν υπάρχει δουλειά, τα παιδιά τρέχουν ακόμα πιο γρήγορα. Απλά σίγουρα όταν υπάρχει ένας όγκος εργασίας, είναι λογικό να υπάρχει μια (Α) αναμονή, ώστε να πάρεις και το σωστό αποτέλεσμα.

mon kulur koulouria

Πώς επηρεάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο και την κερδοφορία των καταστημάτων οι αλλαγές που φέρνουν πλατφόρμες όπως e-food;

Βοηθάει στην ανάπτυξη του καταστήματος το e-food, απλώς είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι. Επιτυγχάνεις σίγουρα την προβολή, η οποία βέβαια είναι κοστοβόρα. Αυτό το κόστος πρέπει να το υπολογίσεις και να πεις πως δεν θα δώσω χρήματα π.χ. στη διαφήμιση, γιατί όντως σου κάνει μία (Α) διαφήμιση το e-food και γενικότερα οι πλατφόρμες. Βοηθάνε στην ανάπτυξη του πελατολογίου, με βασική προϋπόθεση να μένει ευχαριστημένος ο πελάτης από την κάθε πλατφόρμα.

monkulur kafedes

Ποιες αλλαγές αναμένεται να επιφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ποιες είναι οι αναγκαίες προσαρμογές από πλευράς των αλυσίδων ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές;

Θέλουμε να συμβαδίζουμε με την τεχνολογία. Η τεχνολογία σου κάνει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι σου κόβει εργατικά, γιατί πολύ απλά έχεις τα μηχανήματα να κάνουν τη δουλειά του τηλεφωνητή, του ανθρώπου που οργανώνει τις παραγγελίες. Κάνεις μια χαρτογράφηση, μπορείς να έχεις καλύτερη ανάπτυξη και να δίνεις bonus στους καλύτερους πελάτες, έχοντας αρχείο. Το κακό είναι ότι δεσμεύεσαι μόνο και μόνο στο τηλέφωνο. Δηλαδή, αν τυχόν 1 μέρα δεν έχεις ιντερνετ, πολύ απλά δεν έχεις δουλειά. Επομένως, λέμε ναι στην τεχνολογία, αλλά με μέτρο.

Ποια είναι τα βασικά σημεία διαφοροποίησης της δικής σας επιχειρηματικής πρότασης και με ποιες ενέργειες και στρατηγική το υποστηρίζετε, τόσο σε επίπεδο καταναλωτή όσο και σε επίπεδο franchisee;

Στα Mon Kulur έχουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον, το οποίο συνδυάζεται με πολύ καλό προϊόν και άψογη εξυπηρέτηση και επίσης είναι πολύ οικονομικό για την ποιότητα που προσφέρει. Έχουμε συνδυασμό καφέ, κουλούρι και χυμών. Ουσιαστικά, είναι τρια μαγαζιά σε ένα. Δεν είμαστε μόνο ένα καφέ, ή μόνο ένα κουλουράδικο, ή μόνο ένα juice bar. Έχουμε και τα τρια. Έχουμε πάρα πολλές επιλογές για καφέδες, σνακ και χυμούς για όλη την ημέρα. Αυτό μεταφράζεται ως ικανοποίηση του πελάτη που θα μπει στο μαγαζί, αλλά και ως ικανοποίηση του franchisee που θα μπει στο δίκτυο. Βέβαια, η κερδοφορία για να έρθει, προϋποθέτει πως δουλεύεις σωστά το κατάστημα. Αν δεν δουλεύει σωστά το κατάστημα με τις προδιαγραφές που λέμε ως μαμά εταιρεία, δεν θα μπορεί να έχει την ανάλογη κερδοφορία. Κάποια πράγματα είναι θέμα μάρκετινγκ. Δεν μπορείς να πουλάς ένα κατάστημα με κουλούρια και να μην έχεις κουλούρια, γιατί το έχουμε δει και αυτό. Επίσης, δίνουμε μεγάλη βάση στην εκπαίδευση του franchisee και ιδιαίτερα του προσωπικού, για να μπορεί να ελέγχει ο franchisee το προσωπικό του, ώστε να βγαίνει σωστά η δουλειά. Κάνουμε εκπαίδευση σε πραγματικούς χρόνους, με αληθινούς πελάτες και όχι σε υπόγεια και σε γραφεία εικονικά. Εκεί κάνουν τη βασική τους εκπαίδευση και μετά μπαίνουν σε ένα κατάστημα το οποίο δουλεύει και βρίσκουν τα πατήματά τους, η ομάδα κάθε καταστήματος. Σε ένα μαγαζί κανονικό και όχι εικονικό.

mon kulur kafes koulouri portokalada mpares

Τα τρια βασικά πράγματα για την επιτυχία είναι τι ανοίγεις, πού το ανοίγεις και σε ποιον απευθύνεσαι.

Τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees που προγραμματίζουν να επενδύσουν στον χώρο καφέ - σνακ; Με ποια κριτήρια να επιλέξουν; Πού να προσανατολιστούν; Σε ώριμα δίκτυα ή νεοεισερχόμενα;

Να επιλέξουν με το κριτήριο της διάθεσής τους. Να είναι διατεθειμένοι να είναι μέσα στο κατάστημά τους, να το δουλεύουν και να το ελέγχουν. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση, Γιατί όλα τα καταστήματα θέλουν κάποιον άνθρωπο να τα δουλεύει. Εμείς θέλουμε ανθρώπους να έχουν άποψη στο μαγαζί τους και να μπορούν να στηρίξουν το μαγαζί σε οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα πρέπει να εστιάσουν στο σημείο που θα ανοίξει το κατάστημα. Έρευνα αγοράς κάνουν και αυτοί, αλλά και εμείς, ώστε το πεζοδρόμιο να είναι πολύ δυνατό και να έχει διέλευση ο δρόμος. Τα τρια βασικά πράγματα για την επιτυχία είναι τι ανοίγεις, πού το ανοίγεις και σε ποιον απευθύνεσαι με αυτό που ανοίγεις. Το βασικό κομμάτι δεν είναι αν είναι ώριμα δίκτυα ή νεοεισερχόμενα, αλλά να ξέρει τη δουλειά του, αυτός που θα εμπιστευθούν. Υπάρχουν πολλοί καινούριοι επιχειρηματίες που είναι σοβαροί και κάποιοι καινούριοι που είναι απατεώνες. Το βασικό κομμάτι είναι να έχουν μια εταιρεία από πίσω τους που να μπορεί να τους υποστηρίξει και να μπορεί να τους δώσει την τεχνογνωσία την οποία χρειάζονται, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν το μαγαζί τους σωστά.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Tηλ: 210 6756200
 • Fax: 210 6752864
 • Υπεύθυνος Ανάπτυξης: THE FRANCHISE CO.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 50 έως 60 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €60.000
 • Entry fee: €15.000
 • Royalties: 3%
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 3 (2 εταιρικά καταστήματα + 1 εκπαιδευτικό κέντρο)
 • Αριθμός Καταστημάτων Franchise: 17
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 20
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2014 / 2019
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Αττική, Θεσσαλονίκη, μεγάλες περιφερειακές πόλεις, νησιά
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  Επιχειρηματική πρόταση Mon Kulur

 • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 17:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter