Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Petit Paris: «Αν πιστέψουμε στον εαυτό μας, όλα είναι δυνατά»

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Διαβάστηκε 1539 φορές

Η κα Sandrine Oskian ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση από το μηδέν, εμπνεόμενη από concept της Γαλλίας, όπου τα παιδιά μάθαιναν τη γλώσσα παίζοντας. Την ίδια ιδέα αποφάσισε να προσαρμόσει στα δικά της δεδομένα, δημιουργώντας το 2008 έναν χώρο στη Γλυφάδα, όπου τα παιδιά μαθαίνουν γαλλικά, μέσα από δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες!

Το franchising ως επιχειρηματική μέθοδος ανάπτυξης φαίνεται πως προσελκύει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου επιχειρείν. Όλο και περισσότερες γυναίκες δραστηριοποιούνται στον χώρο με μεγάλη επιτυχία και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του εργασιακού τοπίου, της οικονομίας και της κοινωνίας. Τι ωθεί τις γυναίκες στο να αποκτήσουν τη δική τους επιχείρηση; Πόσο εύκολα μπορεί να συνδυαστεί η καριέρα με την οικογένεια; «Αν έχεις πάθος για αυτό που κάνεις και θέσεις στόχους, όλα είναι δυνατά», μας εξηγεί η κα Sandrine Oskian, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Petit Paris και μας περιγράφει πώς ξεκίνησε τη δική της επιτυχημένη αλυσίδα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Θεωρείτε ότι οι γυναίκες δέχονται διαφορετική αντιμετώπιση στον επιχειρηματικό χώρο;

Από το 1995 ασχολούμαι με τον κλάδο του marketing και των δημοσίων σχέσεων. Έπειτα, το 2008 αποφάσισα να δημιουργήσω ένα δικό μου concept, καθώς ήθελα να είμαι ανεξάρτητη. Ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια δεν βίωσα διαφορετική αντιμετώπιση. Όλα είναι θέμα αυστηρότητας. Αν είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις, θέσεις στόχους και δουλέψεις εντατικά, κανένας δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει.

petit paris logoΤο franchising μπορεί να συνδυαστεί με την οικογένεια και την προσωπική ζωή.

 
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν μια γυναίκα επιχειρηματία από έναν άνδρα;

Η γυναίκα ενδεχομένως να έχει πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Ειδικά αν είναι μητέρα, πιέζεται αρκετά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Όμως, εννοείται πως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, καθώς με κατανόηση και υποστήριξη από το οικείο της περιβάλλον, συνδυάζει το franchising με την οικογένεια και την προσωπική ζωή.

Οι περισσότερες γυναίκες διστάζουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά χωρίς συνεργάτη. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό και τι θα τις συμβουλεύατε για να τις κινητοποιήσετε;

Ναι, στην αρχή και εγώ το βίωσα αυτό. Με θέληση και επιμονή, συνειδητοποίησα πως όλα είναι δυνατά. Η γυναίκα από τη φύση της ίσως είναι πιο ανασφαλής. Αυτό όμως σημαίνει πως είναι πολύ πιο προσεχτική στις επιχειρηματικές της κινήσεις, πιο μεθοδική και οργανωτική. Μία συμβουλή που μπορώ να δώσω εκ πείρας, είναι να πιστεύουν περισσότερο στον εαυτό τους και να θέτουν στόχους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το franchising σε μια γυναίκα και πώς εφαρμόζονται στην καθημερινότητα;

Το franchising σου παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσεις μία στημένη, έτοιμη επιχείρηση, από κάποιον που κατέχει τεχνογνωσία και μια δοκιμασμένη συνταγή επιτυχίας. Όταν ξεκίνησα το πρώτο Petit Paris στη Γλυφάδα, ουσιαστικά πορεύτηκα μόνη, χωρίς καμία βοήθεια. Σήμερα, η αλυσίδα αριθμεί 5 κέντρα γαλλικών, όπου τα παιδιά μαθαίνουν τη γλώσσα, παίζοντας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες, από επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι. Την αρχική μου ιδέα είχα ως στόχο να την αναπτύξω, να δημιουργήσω Petit Paris και σε άλλες περιοχές, να αναζητήσω συνεργάτες που θα πορευτούμε παρέα και το πέτυχα!

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

    Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.
    Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 15:53