more info red Περισσότερες πληροφορίες

Piazza di Ritrovo: "πολυεπίπεδη" απόλαυση στο πιο πολυγευστικό στέκι

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Διαβάστηκε 3320 φορές

Η piazza di Ritrovo ή αλλιώς το στέκι της πλατείας πολύ σύντομα απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές για τις λαχταριστές του προτάσεις που προκαλούν γευστικές… νιρβάνες! Έχοντας πλέον θεμελιώσει γερές βάσεις και δομημένες λειτουργίες, ο κ. Παναγιώτης Χρονόπουλος και ο κ. Βασίλης Κούσης, Συνιδρυτές του concept, αναζητούν συνεργάτες που θα το ταξιδέψουν και σε άλλες περιοχές, μοιράζοντας γλυκούς κι αλμυρούς γευστικούς πειρασμούς με άρωμα… Ιταλίας.

Ο κ. Κούσης, με εμπειρία χρόνων στην εστίαση, αποφάσισε το 2016 να ενώσει τις δυνάμεις του με τον κ. Χρονόπουλο, λογιστή στο επάγγελμα και να δημιουργήσουν το δικό τους στέκι, όπου θα απολαμβάνουν ποιοτικό φαγητό, από 100% αγνά υλικά, σε value for money τιμές. Έτσι, οι δύο φίλοι είπαν το μεγάλο «ναι» και ξεκίνησαν την piazza di Ritrovo, το μέρος όπου πηγαίνουμε για να απολαύσουμε instagramικά γλυκά, κρέπες, βάφλες, ιταλικές πίτσες και πολλούς ακόμα γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς. Τι τους ώθησε να αναπτυχθούν μέσω franchising; Ποια η υποστήριξη που θα λάβει ο υποψήφιος συνεργάτης; Συναντήσαμε τους δύο επιχειρηματίες στο κατάστημά τους, όπου μας έδωσαν όλες τις απαντήσεις!

piazza di ritrovo eksoteriki

Επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε στην εστίαση, έναν χώρο με έντονο ανταγωνισμό αλλά και πολλές νέες προτάσεις που βγαίνουν στην αγορά. Τι διαφορετικό έρχεται να δώσει η piazza di Ritrovo σε αυτή την αγορά και ποιες ανάγκες καλύπτει;

Αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε έναν φιλικό χώρο, όπου θα απολαμβάναμε ποιοτικό φαγητό σε value for money τιμές. Τέτοιο κατάστημα, όπως το φανταζόμασταν δεν υπήρχε στην Αργυρούπολη. Έτσι, αναγκαζόμασταν να επισκεφθούμε άλλες περιοχές, ώστε να καλύψουμε αυτή μας την ανάγκη. Όταν λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε το δικό μας κατάστημα, την αδράξαμε και δημιουργήσαμε την piazza di Ritrovo, σκεπτόμενοι ως πελάτες. Ένα στέκι, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν 100% χειροποίητες αλμυρές και γλυκές δημιουργίες, με λαχταριστό, αφράτο ζυμάρι, πάντα από αγνά υλικά και σε προσιτές τιμές.

Πώς υποδέχθηκε το κοινό την piazza di Ritrovo;

Ο κόσμος μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να μας στηρίζει. Έχουμε σταθερούς πελάτες που μας επιλέγουν ξανά και ξανά, κάνοντας την piazza di Ritrovo, το καθημερινό τους στέκι. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό, καθώς το αρχικό μας όραμα, έχει πάρει «σάρκα και οστά». Επίσης, μας εξέπληξε ιδιαίτερα η αγάπη που μας έδειξε και συνεχίζει να μας δείχνει το κοινό στα social media. Όταν πρωτοανοίξαμε δεν είχαμε καν διαδικτυακή παρουσία στο facebook και στο instagram. Από τον πρώτο κιόλας μήνα, ερχόταν κόσμος με το κινητό στο χέρι για να φωτογραφήσει τις δημιουργίες μας και να τις μοιραστεί με τον περίγυρό του! Έτσι, η αγάπη του μας ώθησε να ασχοληθούμε με τα social media, όπου πλέον έχουμε μια ισχυρή πα-ρουσία με περισσότερους από 25.000 ακόλουθους!

piazza di ritrovo pizza special

Τι περιλαμβάνει το μενού της piazza di Ritrovo;

Η μέρα ξεκινά με καφέδες, ροφήματα, χυμούς, σαλάτες, σάντουιτς και σφολιάτες. Πρόσφατα, προσθέσαμε και brunch, το οποίο έχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Επίσης, προσφέρουμε αυθεντικές πίτσες, αφράτα καλτσόνε και πεντανόστιμα πεϊνιρλί. Και η απόλαυση συνεχίζεται στην piazza di Ritrovo με ονειρεμένες κρέπες και βάφλες. Εδώ, ο πελάτης θα βρει λαχταριστές waffle-burger (βάφλες με διπλή στρώση), waffle-castello (με τριπλή), αποτελούμενες από παγωτό, σοκολάτες, μπισκότα, σιρόπι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή του!

Γιατί επιλέξατε να αναπτυχθείτε μέσω franchising; Ποιο ήταν το βασικό κίνητρο που σας ώθησε;

Πλέον, νιώθουμε έτοιμοι να αναπτυχθούμε, καθώς πατάμε σε στέρεες βάσεις. Η piazza di Ritrovo έχει αναγνωριστεί, πηγαίνει περίφημα και ο κόσμος ζητά να ανοίξουμε καταστήματα και σε άλλες περιοχές. Στο κατάστημά μας έρχονται πελάτες από όλη την Αθήνα και έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να λειτουργήσουμε piazza di Ritrovo και σε άλλα σημεία, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να μας επισκέπτονται. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε πλήρως τους υποψήφιους franchisees. Να δημιουργήσουμε από κοινού ένα ισχυρό δίκτυο, με κύρια στοιχεία τα ποιοτικά προϊόντα και την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη.

piazza di Ritrovo logo2Έχουμε σταθερούς πελάτες που μας επιλέγουν ξανά και ξανά, κάνοντας την piazza di Ritrovo, το καθημερινό τους στέκι.

Ποιο είναι το προφίλ του ιδανικού franchisee; Επενδυτής ή αυτοαπασχολούμενος;

Καλό θα ήταν να λειτουργεί ο ίδιος το κατάστημα, εφόσον έχει αυτή τη δυνατότητα. Εναλλακτικά, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ορίσει έναν υπεύθυνο που να ταυτιστεί με το μαγαζί και να αναλάβει τη λειτουργία του. Εμείς σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε στο πλευρό του, παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση τόσο στον ίδιο, όσο και στο προσωπικό του. Στόχος μας είναι να βεβαιωθούμε πως θα είναι σε θέση να λειτουργήσει εύρυθμα την επιχείρησή του και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλους τους τομείς.

Η piazza di Ritrovo διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Τι σημαίνει αυτό για τον franchisee; Πόσο εύκολα μπορεί να τα διαχειριστεί αλλά και να λειτουργήσει τελικά τη δική του piazza di Ritrovo;

Μπορεί να τα διαχειριστεί πολύ εύκολα, καθώς είναι υλικά και προϊόντα που συνδυάζονται μεταξύ τους. Επίσης, τα προϊόντα μας είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να αυξάνεται η μέση απόδειξη. Η piazza di Ritrovo συνδυάζει άψογα γλυκά και αλμυρά προϊόντα. Ο πελάτης θα μας επισκεφθεί για να απολαύσει εκτός από αυθεντική πίτσα και λαχταριστές βάφλες, οι οποίες έχουν ελάχιστο κόστος πρώτων υλών και παρασκευής. Αυτό σημαίνει ότι ο franchisee μπορεί να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, αφού προσφέρει ένα προϊόν που δεν κοστίζει πολλά για τον ίδιο, ενώ παράλληλα μπορεί να τις διαθέτει σε χαμηλές τιμές για τον πελάτη. Επίσης, έχουμε εστιάσει και σε γλυκά με παγωτό, τα οποία έχουν ζήτηση όλον τον χρόνο.

piazza di ritrovo waffle burger

Tα προϊόντα στην piazza di Ritrovo είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να αυξάνεται η μέση απόδειξη.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας ως επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης;

Κύριο μέλημά μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα. Από το 2016 που ξεκινήσαμε, ποτέ δεν έχουμε κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Πολλά καταστήματα, για οικονομικούς λόγους επέλεξαν να το κάνουν και μέσα σε 1 χρόνο έκλεισαν. Το κοινό αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθεί και η φήμη του brand θα γκρεμιστεί. Ο δυσαρεστημένος πελάτης δεν ξαναγυρνάει! Έπειτα, θεωρούμε πολύ σημαντικό παράγοντα την ατμόσφαιρα του καταστήματος. Θα πρέπει να είναι φιλική, οικεία, ώστε ο πελάτης να νιώθει σαν στο σπίτι. Ακόμα, η ταχύτητα εξυπηρέτησης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε να δίνει αξία στην εμπειρία του πελάτη συνολικά.

 • Έδρα: Μαρίνου Γερουλάνου 77, Αργυρούπολη, 164 52
 • Tηλ: 210 6756200
 • Μέσο μέγεθος καταστήματος: 80 έως 140 τ.μ.
 • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €52.300 έως €76.100
 • Entry fee: €18.000 έως 22.000
 • Royalties: 2%
 • Διαφημιστική Συμμετοχή: 1% (πανελλαδική), 2% (τοπική)
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Αριθμός Εταιρικών Καταστημάτων: 1
 • Συνολικός Αριθμός Καταστημάτων: 1
 • Έναρξη Δρ/τητας/Έναρξη Franchising: 2016 / 2019
 • Προέλευση: Ελλάδα
 • Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
 • Aναπτυξιακοί στόχοι: Αττική, Θεσσαλονίκη, μεγάλες περιφερειακές πόλεις, νησιά
 • Διεθνείς Aναπτυξιακοί στόχοι: Κύπρος
 • Περισσότερες πληροφορίες:

  Επιχειρηματική πρόταση piazza di Ritrovo

 • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2019 18:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter