more info red Περισσότερες πληροφορίες

Mystery Lab: Τα escape rooms καλύπτουν μια τεράστια γκάμα επιλογών

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Διαβάστηκε 1803 φορές

Τα escape rooms αποτελούν μια από τις πρώτες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας ανθρώπων όλων των ηλικιών, μας εξηγεί ο κ. Άνθιμος Κυρλίδης, συνιδρυτής του Mystery Lab. Η τεχνογνωσία, η υποστήριξη, οι νέες ιδέες δινουν τα κατάλληλα εφόδια στον franchisee για τη επιτυχή λειτουργία της επιχείρησής του.

mysterylab.kyrlidis

F.S.: Πόσο καιρό λειτουργεί η επιχείρησή σας και πόσα καταστήματα διαθέτει;

To Mystery Lab λειτουργεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και μόλις ανοίξαμε το 2ο κατάστημά μας. Το πρώτο κατάστημα βρίσκεται Χρυσολωρά 8 στο Περιστέρι και το δεύτερο στο πλοίο Νήσος Ρόδος. Είναι το πρώτο σταθερό Escape Room σε πλοίο. Μια συνεργασία με την Hellenic Seaways μόλις ξεκίνησε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό.

F.S.: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να δραστηριοποιηθείτε στον συγκεκριμένο χώρο;

Δεν θα προτωτυπήσω. Επισκέφτηκα ένα Escape Room και αυτό ήταν. Μπήκε το μικρόβιο. Όχι μόνο το επιχειρηματικό αλλά και το δημιουργικό. Εκτός του ότι μια νέα δραστηριότητα είναι πάντα αναζωογονιτική, στα Escape Rooms έβλεπα προοπτικές. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις τις ιδέες σου να παίρνουν σάρκα και οστά.

mysterylab.escaperooms

F.S.: Είχατε κάποια προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο;

Δεν είχα κάποιο προηγούμενο Escape Room αλλά υπάρχει ιστορικό στο χώρο του Gaming. Είχα μια αλυσίδα Internet Cafe. Κατά κάποιον τρόπο είναι και η εξέλιξη του Gaming. Κάνουμε το παιχνίδι ζωντανό και διαδραστικό.

F.S.: Πιστεύετε ότι το ενδιαφέρον του κοινού για τα escape rooms είναι κάτι που θα συνεχίσει να υφίσταται και τα επόμενα χρόνια; Πώς βλέπεται να εξελίσσετε η αγορά; Είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει;

Το παιχνίδι είναι βιωματική διαδικασία. Και αυτό δεν αλλάζει όσους αιώνες πίσω και αν κοιτάξεις. Είναι ζωντανό. Τα Escape Rooms όμως καλύπτουν και μία τεράστια γκάμα επιλογών. Γι αυτό άλλωστε και αποτελλούν μια από τις πρώτες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας ανθρώπων όλων των ηλικιών.

MYSTERY2

Οι σωστές καμπάνιες όσο και η ευελιξία αποδεικνύονται "κλειδιά" στη σωστή και αποδοτική λειτουργία της επιχείρησης

Αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί πολλές ομάδες που έχουν σαν χόμπι τα Escape Rooms και επισκέπτονται 2-3 δωμάτια σταθερά την εβδομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που τα Escape Rooms, συνεχώς εξελίσσονται ανεβάζωντας τον πήγη πολύ ψηλά. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο γιατί το περιβάλλον δεν είναι ποτέ σταθερό. Συνεχώς ανανεώνεται. Οι παίκτες έχουν συσπειρωθεί σε blogs και sites βαθμολογώντας και κατατάσσοντας σε charts όλα τα Escape Rooms. Είναι κάτι φρέσκο, ευπώλητο και βρισκόμαστε μακριά από το κορεσμό για την ώρα.

F.S.: Κατά πόσον θεωρείτε ότι υπάρχει χώρος στην αγορά για την ανάπτυξη περισσότερων escape rooms;

Οποιοδήποτε προϊόν υψηλής ποιότητας και αισθητικής έχει θέση στην αγορά. Θα βρει τον δρόμο του.

F.S.: Τα escape rooms λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας. Πώς διαχειρίζεστε τα «νεκρά διαστήματα»; Η εποχικότητα επηρεάζει τον κλάδο; Και αν ναι, πώς το αντιμετωπίζετε;

Τα Escape Rooms επιλέγουν ποιες ώρες τις ημέρας θα είναι ανοιχτά για το κοινό. Σαφώς και υπάρχουν νεκρά διαστήματα και η εποχικότητα επηρεάζει τον κλάδο σε λογικά πάντα πλαίσια. Αυτό όμως συμβαίνει σχεδόν σε όλους του κλάδους. Το ζήτημα είναι πως διαχειρίζεται κανείς τα “ζωντανά διαστήματα”.

MysteryLab.maska

F.S.: Σε περίπτωση που μία επένδυση σε κάποιο escape room απαιτεί επιπλέον χρηματοδότηση (πχ ανανέωση σεναρίου, αναδιοργάνωση δωματίου κ.λπ.), ποια είναι τα οφέλη του franchisee από την ένταξή του σε ένα δίκτυο;

Η ομάδα του Mystery Lab αποτελείται από έμπειρους σχεδιαστές, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, εικαστικούς, σκηνογράφους, μουσικούς και ηθοποιούς που είναι στην διάθεση του franchisee. Η τεχνογνωσία ενός δωματίου είναι βασικό όπλο κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.

F.S.: Ποια είναι τα βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξει ο νέος franchisee στη συγκεκριμένη αγορά; Ποια θα πρέπει να είναι η στήριξη του franchisor;

Ανταγωνισμός υπάρχει παντού. Ένα οργανωμένο στρατηγικό πλάνο διαχείρησης και προώθησης μειώνει κατά πολύ ένα πιθανό ποσοστό φύρας. Ο franchisor εκτός από το να προωθεί τις ενέργειες του franchisee είναι στην διάθεσή του για οτιδήποτε χρειαστεί δίνοντας πάντα νέες ιδέες, τεχνογνωσία πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το διαδραστικό παιχνίδι των Escape Room.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 13:48

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter