«Τα νέα design street café της εποχής»

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Διαβάστηκε 12676 φορές

«Μετά από συστηματική έρευνα και χρόνια εμπειρίας στον χώρο έχουμε σχεδιάσει με πολύ προσοχή μια αποδοτική επιχειρηματική πρόταση για τους συνεργάτες μας»

Αποστόλης Νταϊλιάνης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης της CAFÉ MÉ

«Η επιλογή των “Cafe Me” είναι μια πολύ δυνατή ευκαιρία. Βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξης, έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία, ενθουσιασμό και στελέχη με διάθεση να δημιουργήσουν». Ο κ. Απόστολος Νταϊλιάνης Υπεύθυνος Ανάπτυξης της αλυσίδας μας περιγράφει την νέα καθηΜeρινή συνήθεια στη δυναμική αγορά των cafe!

CAFE ME NTAILIANIS

F.S.: Κ. Νταϊλιάνη, συστήστε μας τα Café Mé

Α.Ν.: Πρόκειται για τα νέα design street café της εποχής που συναντάμε σε κομβικά σημεία των πόλεων, περάσματα και φοιτητικά στέκια. Ακολουθούμε συνταγή ετών στον καφέ και ειδικότερα στα δημοφιλή freddo ροφήματα, ενώ τα καταστήματά μας διαθέτουν mix παροχών που συναγωνίζονται αυτά ενός σύγχρονου “snack-take away coffee store”. Συνδυάζοντας χαμηλά λειτουργικά κόστη και υψηλό κέρδος, είμαστε ένα brand που κινείται σταθερά κι επιτυχημένα. Άλλωστε η ίδια η πορεία και η ανάπτυξη των Café Mé φανερώνει την επιτυχία του concept. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 6 καταστήματα, 2 εταιρικά και 4 franchise, ενώ στο στάδιο της κατασκευής βρίσκονται ακόμη 4 νέα σε Καλλιθέα, Άνω Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα!

F.S.: Πότε ξεκινά η ιστορία των Café Mé;

Α.Ν.: Η ιστορία των Café Mé ξεκινά πολύ πριν γίνει μόδα στην Ελλάδα ο espresso. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Ανδρεάδης έφερε από τους πρώτους τις νέες συνήθειες του καφέ το 1991, προσφέροντας ζεστό καπουτσίνο κι εσπρέσο στους πελάτες του ξενοδοχείου “Astoria” στη Λάρισα. Η καφετέρια ήταν από τις 5 πιο γνωστές της πόλης κι έφερνε ανέκαθεν καινοτόμες ιδέες σε μια εποχή που 99% του κοινού διάλεγε ελληνικό καφέ, σοκολάτα και φραπέ.
Ιδρυτής των Café Mé είναι ο γιος του, Γιώργος Ανδρεάδης, όπου συνέχισε την παράδοση, συγκέντρωσε εμπειρίες και γνώση, δούλεψε στο χώρο του καφέ από το 2002 και άνοιξε το πρώτο Café Mé στην οδό Φαρσάλων στη Λάρισα το 2006.
Το Café Mé ως brand έγινε γρήγορα δημοφιλές και είναι από τα πρώτα “street café” της πόλης με πολύ υψηλές πωλήσεις freddo. Μάλιστα ήταν το πρώτο delivery καφέ στη Λάρισα το 2007!

cafe me fs57

F.S.: Γιατί ξεχωρίζουμε τα Café Mé λοιπόν;

Α.Ν.: Η πρόταση των “Café Mé” φέρνει με ακόμη πιο προσιτά κόστη το design street café στο επενδυτικό κοινό που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης και του καφέ. Ο χώρος αυτός έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής αγοράς και μεταξύ των πρώτων επιλογών του κοινού-επενδυτικού και πελατειακού. Όμως είναι ένας χώρος που συνήθως απαιτεί και μεγαλύτερο κεφάλαιο. Εμείς, μετά από συστηματική έρευνα και βάσει της πολυετούς εμπειρίας μας στον χώρο έχουμε σχεδιάσει με πολύ προσοχή μια αποδοτική επιχειρηματική πρόταση για το συνεργάτη μας με το κόστος αρχικής επένδυσης να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την αγορά. Κινούμαστε με κοινή λογική κι ευελιξία.
Δεν απαιτούνται royalties, ενώ διατίθεται ειδικό συνεργείο κατασκευών και ομάδα για την επικοινωνία και την εκπαίδευση, ώστε ο υποψήφιος franchisee να ξεκινά με σιγουριά και καθοδήγηση.
Σε σχέση με τον ανταγωνισμό διατίθενται ποιοτικές επιλογές σε πιο συμπιεσμένες τιμές και τα καταστήματά μας ταιριάζουν πιο πολύ στη νέα τάση των “street café” που θυμίζουν spots, έχουν υπολογισμένα λειτουργικά κόστη και υψηλού standard παροχές. Απευθύνονται στον έξυπνο επιχειρηματία που θέλει να προσφέρει αλλά και να διαβαίνει το μονοπάτι της επιτυχίας.

cafeme1

F.S.: Ποιος είναι για εσάς ο κατάλληλος Café Mé franchisee;

Α.Ν.: Πιστεύουμε πολύ σε εκείνον που θα μοιραστεί το όνειρό και τους στόχους μας. Δεν εστιάζουμε σε συγκεκριμένη εμπειρία ή γνώσεις. Ούτως ή άλλως κάθε νέος franchisee και το προσωπικό του εκπαιδεύονται πλήρως ώστε με το άνοιγμα να είναι πανέτοιμοι να «τρέξουν» κάθε πτυχή του concept.
Ένας επενδυτής που θέλει να διαθέσει κεφάλαια για ανάπτυξη στην εστίαση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις συνθήκες του σήμερα, να διακρίνει σε μας τη γνώση, την ποιότητα και τις προοπτικές να γίνουμε μια αναγνωρίσιμη αλυσίδα καφέ που θα είναι βιώσιμη, άξια αναφοράς, (καθημερινή συνήθεια όπως είναι το σλόγκαν μας) για να βλέπει θετικά αποτελέσματα από την επένδυσή του. Είναι μεγάλη ευκαιρία η επιλογή των “Café Mé” διότι είναι στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξης, με μεγαλύτερη ευελιξία, ενθουσιασμό και στελέχη που έχουν κυρίως διάθεση να δημιουργήσουν και να έχουν μακροπρόθεσμα κέρδη από την ανάπτυξη. Βασική μας αρχή άλλωστε είναι ότι για να πετύχει η αλυσίδα πρέπει πρώτα να κερδίζουν οι franchisees!

CAFEME3

F.S.: Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα; Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας στις οποίες ενδιαφέρεστε να αναπτυχθείτε άμεσα; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές;

Α.Ν.: Τα πλάνα της αλυσίδας μας περιλαμβάνουν την εδραίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα, τις νέες προοπτικές που μας δίνει το ενδιαφέρον από Κύπριους επιχειρηματίες και η διάθεσή μας να τολμήσουμε και σε χώρες της βόρειας Ευρώπης εκτός από τις γειτονικές μας..

cafe me 3

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

    Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.
    Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 19:21

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter