more info red Περισσότερες πληροφορίες

Battery Park «Νέες ευκαιρίες σε μια αγορά που κινείται ανοδικά»

Τεύχος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστηκε 1113 φορές

«Με το Battery Park έχετε την ευκαιρία να γίνετε και εσείς μέρος μιας αγοράς που διαρκώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δ. Ρουσσάκης, Δ/ντης Marketing της εταιρείας.

Και είναι γεγονός! Διαθέτοντας την πληρέστερη και μεγαλύτερη γκάμα μπαταριών  στην Ελλάδα, το δίκτυο καταστημάτων της Battery Parkδιαγράφει μια σταθερή πορεία σε σε μια δυναμική αγορά που κινείται ανοδικά.

FS: Κε Ρουσσάκη, μιλήστε μας λίγο για την πορεία σας. Πώς ξεκίνησε η εταιρεία πριν από 40 περίπου χρόνια και πώς φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για το battery park;

Δ. Ρ. : Η εταιρεία Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1977 με αρχικό σκοπό την κατασκευή μπαταριών μολύβδου, από το μικρότερο τύπο ως την πιο εξελιγμένη συστοιχία συσσωρευτών. Το 1992 η εταιρεία Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. αναλαμβάνει, για την ελληνική αγορά, την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων της εταιρείας ACDelco, μέλος του μεγαλύτερου στον κόσμο ομίλου κατασκευής οχημάτων General Motors Co. Το 1999, η Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. αποκτά την επίσημη εκπροσώπηση των προϊόντων της Yuasa Batteries GmbH (Μπαταρίες VRLA) και to 2010 της GS (Μπαταρίες αυτοκινήτων - σκαφών - φορτηγών), επεκτείνοντας έτσι περαιτέρω την γκάμα των μπαταριών οχημάτων. Η Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ξεκινά σταδιακά την συμπλήρωση ενός μακρύ καταλόγου γνωστών διεθνών εταιρειών, αντιπροσωπεύοντας τις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στη λίστα των εταιριών με τους οποίους συνεργάζεται η Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια και οι εταιρείες: CTEK Sweden AB, που ειδικεύεται σε φορτιστές μπαταριών και οι B&P μπαταρίες (VRLA, Μοτό, ειδικών εφαρμογών για Panel και φωτοβολταϊκά συστήματα). Το 2011, η Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. γίνεται ο επίσημος διανομέας της Trojan, του μεγαλύτερου και του πιο προηγμένου κατασκευαστή Deep Cycle μπαταριών.

Η επιθυμία της Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. να εξελίσσεται διαρκώςώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσειςμια δυναμικής αγοράς όπως είναι αυτή των συσσωρευτών, οδήγησε στην δημιουργία του Battery Park. Το Battery Park είναι η φυσική εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Σύγχρονο, δυναμικό, ευέλικτο, το Battery Park δημιουργήθηκε ώστε να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, που θα ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

FS: Πώς βλέπετε την αγορά συσσωρευτών στην Ελλάδα; Ποια τα περιθώρια ανάπτυξης και ποια η θέση της Battery Park σε αυτή;

Δ. Ρ. : Στην αγορά των συσσωρευτών στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός είναι έντονος, ειδικότερα στον κλάδο των συσσωρευτών οχημάτων. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων αυτού του κλάδου είναι εντονότερος και επιδεινώνεται δε από το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά συσσωρευτών, διατίθεται πληθώρα εμπορικών σημάτων σε σχέση με το στόλο των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων.

Εκτός όμως από την αγορά των συσσωρευτών αυτοκινήτων, υπάρχουν και πολλές άλλες αγορές που διαγράφουν ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Σας αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις αγορές συσσωρευτών που παρουσιάζουν έντονη δυναμική και έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης:

 • Βιομηχανία
 • Ναυτιλία
 • Φωτοβολταϊκά (Solar)

Η εταιρεία, μέσω του concept του Battery Park σχεδιάζει τη διαφοροποίησή της σε σχέση με τον ανταγωνισμό μέσω της λειτουργίας εξειδικευμένων καταστημάτων σε Αττική και περιφέρειες, τα οποία παρέχουν υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης για κάθε ανάγκη που σχετίζεται με συσσωρευτές. Το Battery Park προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων ώστε να καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών όπως: Οχήματα, Σκάφη, Φωτοβολταϊκές εφαρμογές, Συστήματα Ασφαλείας, UPS, Τηλεφωνικά Κέντρα, Ναυτιλία.

Η πληρέστερη και μεγαλύτερη γκάμα μπαταριών στην Ελλάδα

FS: Γιατί κάποιος να επενδύσει στην επιχειρηματική πρόταση της Battery Park;

Δ. Ρ. : Καταρχάς ο πιο σημαντικός λόγος για να επενδύσει κάποιος στο Battery Park, είναι πως ο κάθε franchisee αποκτά άμεση πρόσβαση σε περισσότερο από 38 χρόνια τεχνογνωσίας της Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. Αυτό και μόνο αποτελεί εγγύηση για κάθε Franchisee, o όποιος λαμβάνει κορυφαία εκπαίδευση και διαρκή υποστήριξη.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα υποστήριξης του Βattery Park περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς:

 • Σχεδιασμό καταστήματος
 • Προμήθεια προϊόντων στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς
 • Εκτεταμένα προγράμματα αρχικής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με την υποστήριξη και πιστοποίηση των οίκων που αντιπροσωπεύει η εταιρεία στο εξωτερικό
 • Εγχειρίδια σημείου πώλησης
 • Τεχνική υποστήριξη
 • Πρόσβαση στο εταιρικό Website και στα Social Medias
 • Marketing ( Διαρκείς προωθητικές ενέργειες σε Internet, Έντυπα, Β2Β επικοινωνία)
 • Συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών

Τέλος, επενδύοντας κάποιος στο Βattery Park, αποκτά πρόσβαση σε όλα τα κορυφαία και αναγνωρίσιμα από τον καταναλωτή brands της αγοράς. Το  Battery Park διανέμει πανελλαδικά κορυφαίους κατασκευαστές όπως: Yuasa, ACDelco, GS, Suntech, Exide, Odyssey, Optima, Trojan, Varta, CTEK, Sonnenschein, Aokly, Supreme κ.α. Το ισχυρό brand awareness αυτών των brands αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον κάθε franchisee που θα επιλέξει το Battery Park, καθώς όλα τους έχουν μια ισχυρή θέση έναντι του ανταγωνισμού στη συνείδηση του καταναλωτή.

FS: Σε τι προφίλ franchisee απευθύνεστε;

Δ. Ρ. : Το Battery Park απευθύνεται σε Franchisees που ο καθένας μπορεί να έχει και ένα διαφορετικό υπόβαθρο. Κάποιοι Franchisees μπορεί να προέρχονται από κάποια επιχείρηση και να αποφασίσουν πως ήρθε η στιγμή να γίνουν αυτοί ο εργοδότης του εαυτού τους. Κάποιοι άλλοι απλά μπορεί να επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. Τέλος κάποιοι μπορεί να είναι ήδη πετυχημένοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε έναν κλάδο που διαρκώς αναπτύσσεται.

front feat battery4

FS: Τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Δ. Ρ. : Ο στόχος για το μέλλον είναι ένας από το ξεκίνημα του Battery Park. Να τοποθετηθεί στην αγορά ως η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα καταστημάτων μπαταριών στην Ελλάδα που θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία στον καταναλωτή μέσω ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

 • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016 12:30

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter