Εκτύπωση αυτής της σελίδας

more info red Περισσότερες πληροφορίες

Εξαιρείται το franchising από τα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων

Κατηγορία Άρθρα , Νέα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Διαβάστηκε 259 φορές

Το franchising εξαιρείται από τα προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις παρενέργειες της πανδημίας του κορωνοϊού, προκαλώντας τις αντιδράσεις των στελεχών της αγοράς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Franchise Success Media Group, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους της THE FRANCHISE CO.

, το 2019, εξετάστηκαν 525 δίκτυα franchise, εκ των οποίων τα 34 καταγράφηκαν για πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά. Όσον αφορά τα καταστήματα franchise, o συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 11.048 σημεία πώλησης, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 3,4%, συγκριτικά με το 2018.

franchising

Το franchising αποδεδειγμένα διασφαλίζει δεκαπλάσιο δείκτη βιωσιμότητας σε νέες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα επιστρέφει πολλαπλάσιους πόρους στην κοινωνία (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, νέες θέσεις εργασίας, υψηλό δείκτη επανεπένδυσης, φορολογία, συμμόρφωση με περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς, διάχυση τεχνολογίας κ.λπ.).

«Είναι απορίας άξιο γιατί ενώ όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα, στοχεύουν στην ενίσχυση σχεδίων που θα είναι βιώσιμα (είναι το βασικότερο κριτήριο αξιολόγησης), αποκλείονται οι επιχειρήσεις franchise, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην Ελλάδα», αναφέρει ο Παναγιώτης Ρουσόπουλος, Managing Partner της THE FRANCHISE CO.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο κλάδος του franchising δέχθηκε χρηματοδότηση ήταν το 2009, με την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών υφιστάμενων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου -Υπηρεσιών. Στο πλαίσιο των Π.Ε.Π του ΕΣΠΑ., εκείνη τη χρονιά διατέθηκαν 50 εκατ. ευρώ για τη στήριξη αποκλειστικά για επιχειρήσεις franchise.

«Επίσης, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον τρόπο ανακοίνωσης της μη επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων franchise από τα προγράμματα. Στους πολυσέλιδους οδηγούς των προγραμμάτων, η ανακοίνωση περιορίζεται σε μια απλή αναφορά μιας γραμμής, ενώ πουθενά δεν εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους χιλιάδες επιχειρήσεις αποκλείονται. Ελπίζουμε να γίνει κατανοητό από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια και ίσα δικαιώματα επιδοτήσεων και στην επίσημη προκήρυξη των προγραμμάτων να διορθωθεί η αδικία αυτή», συμπληρώνει ο κ. Ρουσόπουλος.

Πηγή

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 11:10