Εκτύπωση αυτής της σελίδας

more info red Περισσότερες πληροφορίες

Piazza di Ritrovo: Αρώματα Ιταλίας σε ένα γευστικό στέκι

Κατηγορία Νέα , Συνεντεύξεις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Διαβάστηκε 594 φορές

To 2016 η Αργυρούπολη απέκτησε το δικό της στέκι, όπου μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν αυθεντικές ιταλικές πίτσες, αφράτα πεϊνιρλί, κολασμένα βαφλομπέργκερ, θεϊκές κρέπες και πολλά ακόμα λαχταριστά σνακ, όλα σε value for money τιμές.

Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της piazza di Ritrovo και για ποιον λόγο να την επιλέξει ο υποψήφιος συνεργάτης; Βρεθήκαμε με τον Παναγιώτη Χρονόπουλο και τον Βασίλη Κούση, Συνιδρυτές του concept στο κατάστημά τους, όπου μας έδωσαν όλες τις απαντήσεις.

piazza di ritrovo

Επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε στην εστίαση, έναν χώρο με έντονο ανταγωνισμό αλλά και πολλές νέες προτάσεις που βγαίνουν στην αγορά. Τι διαφορετικό έρχεται να δώσει το piazza di Ritrovo και ποιες ανάγκες καλύπτει;

Αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε έναν φιλικό χώρο, όπου θα απολαμβάναμε ποιοτικό φαγητό σε value for money τιμές. Τέτοιο κατάστημα, όπως το φανταζόμασταν δεν υπήρχε στην Αργυρούπολη. Έτσι, αναγκαζόμασταν να επισκεφθούμε άλλες περιοχές, ώστε να καλύψουμε αυτή μας την ανάγκη. Όταν λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε το δικό μας κατάστημα, την αδράξαμε και δημιουργήσαμε την piazza di Ritrovo, σκεπτόμενοι ως πελάτες. Ένα στέκι, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν 100% χειροποίητες αλμυρές και γλυκές δημιουργίες, με λαχταριστό ζυμάρι, πάντα από αγνά υλικά και σε προσιτές τιμές.

piazza di ritrovo

Πώς υποδέχθηκε το κοινό την piazza di Ritrovo;

Ο κόσμος μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να μας στηρίζει. Έχουμε σταθερούς πελάτες που μας επιλέγουν ξανά και ξανά, κάνοντας την piazza di Ritrovo, το καθημερινό τους στέκι. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό, καθώς το αρχικό μας όραμα, έχει πάρει «σάρκα και οστά». Επίσης, μας εξέπληξε ιδιαίτερα η αγάπη που μας έδειξε και συνεχίζει να μας δείχνει το κοινό στα social media. Όταν πρωτοανοίξαμε δεν είχαμε καν διαδικτυακή παρουσία στο facebook και στο instagram. Από τον πρώτο κιόλας μήνα, ερχόταν κόσμος με το κινητό στο χέρι για να φωτογραφήσει τις δημιουργίες μας και να τις μοιραστεί με τον περίγυρό του! Έτσι, η αγάπη του μας ώθησε να ασχοληθούμε με τα social media, όπου πλέον έχουμε μια ισχυρή παρουσία με περισσότερους από 25.000 ακόλουθους!

Γιατί επιλέξατε να αναπτυχθείτε μέσω franchising; Ποιο ήταν το βασικό κίνητρο που σας ώθησε;

Πλέον, νιώθουμε έτοιμοι να αναπτυχθούμε, καθώς πατάμε σε στέρεες βάσεις. Η piazza di Ritrovo έχει αναγνωριστεί, πηγαίνει περίφημα και ο κόσμος ζητά να ανοίξουμε καταστήματα και σε άλλες περιοχές. Στο κατάστημά μας έρχονται πελάτες από όλη την Αθήνα και έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να λειτουργήσουμε piazza di Ritrovo και σε άλλα σημεία, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να μας επισκέπτονται. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε πλήρως τους υποψήφιους franchisees. Να δημιουργήσουμε από κοινού ένα ισχυρό δίκτυο, με κύρια στοιχεία τα ποιοτικά προϊόντα και την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη.

piazza di ritrovo

Ποιο είναι το προφίλ του ιδανικού franchisee; Επενδυτής ή αυτοαπασχολούμενος;

Καλό θα ήταν να λειτουργεί ο ίδιος το κατάστημα, εφόσον έχει αυτή τη δυνατότητα. Εναλλακτικά, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ορίσει έναν υπεύθυνο που να ταυτιστεί με το μαγαζί και να αναλάβει τη λειτουργία του. Εμείς σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε στο πλευρό του, παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση τόσο στον ίδιο, όσο και στο προσωπικό του. Στόχος μας είναι να βεβαιωθούμε πως θα είναι σε θέση να λειτουργήσει εύρυθμα την επιχείρησή του και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλους τους τομείς λειτουργίας.

piazza di ritrovo

Η pizza di Ritrovo διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Τι σημαίνει αυτό για τον franchisee; Πόσο εύκολα μπορεί να τα διαχειριστεί, αλλά και να λειτουργήσει τελικά τη δική του piazza di Ritrovo;

Μπορεί να τα διαχειριστεί πολύ εύκολα, καθώς είναι υλικά και προϊόντα που συνδυάζονται μεταξύ τους. Επίσης, τα προϊόντα μας είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να αυξάνεται η μέση απόδειξη. Η piazza di Ritrovo συνδυάζει άψογα γλυκά και αλμυρά προϊόντα. Ο πελάτης θα μας επισκεφθεί για να απολαύσει εκτός από αυθεντική πίτσα και λαχταριστές βάφλες, οι οποίες έχουν ελάχιστο κόστος πρώτων υλών και παρασκευής. Αυτό σημαίνει ότι ο franchisee μπορεί να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, αφού προσφέρει ένα προϊόν που δεν κοστίζει πολλά για τον ίδιο, ενώ παράλληλα μπορεί να τις διαθέτει σε χαμηλές τιμές για τον πελάτη. Επίσης, έχουμε εστιάσει και σε γλυκά με παγωτό, τα οποία έχουν ζήτηση όλον τον χρόνο.

Για τη δική σου piazza di Ritrovo, μπες εδώ

Πηγή