Πρόσωπα 2017, Γεράσιμος Αγοράνος Γενικός Διευθυντής της Speedex

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστηκε 536 φορές

Ο κλάδος των ταχυμεταφορών είναι σήμερα ένας αναπτυσσόμενος τομέας της ελληνικής οικονομίας. Μετά από μία τριετία συρρίκνωσης (2010-2012) λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, επανήλθε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Οι προοπτικές του κλάδου των ταχυμεταφορών είναι θετικές ακόμα και μέσα στην κρίση γιατί στηρίζονται περισσότερο στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών παρά στην κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Η SPEEDEX φέτος υπερέβη τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας της ως εταιρεία στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Με συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνογνωσία, υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό και την υποστήριξη των κύριων μετόχων της (όμιλος Fourlis, όμιλος Sfakianakis), η SPEEDEX πρωταγωνιστεί στην Ελληνική αγορά.

AgoranosΟ franchisee επωφελείται από την υποστήριξη, την τεχνογνωσία και το ισχυρό brand ενός εδραιωμένου οργανισμού.

Συνέντευξη του κ. Γεράσιμου Αγοράνου, Γενικού Διευθυντή της Speedex.

Ποιες ήταν οι κύριες προκλήσεις του 2016 στον χώρο των ταχυμεταφορών;

Ο κλάδος των ταχυμεταφορών είναι σήμερα ένας αναπτυσσόμενος τομέας της ελληνικής οικονομίας. Μετά από μία τριετία συρρίκνωσης (2010-2012) λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, επανήλθε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η διάδοση της χρήσης του internet έχει μεταβάλει τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων. Το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) αναπτύσσεται με 2ψηφια ποσοστά διεθνώς και η μεταφορά των εμπορευμάτων από το ηλεκτρονικό κατάστημα στον αγοραστή-καταναλωτή απαιτεί την συνεργασία μιας αξιόπιστης εταιρείας ταχυμεταφορών.
Στην ανάπτυξη των ταχυμεταφορών συνεισφέρουν σημαντικά και οι τηλεπωλήσεις προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσω της τηλεόρασης. Ο Έλληνας καταναλωτής της εποχής της κρίσης ψάχνει την καλύτερη τιμή για το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει και την βρίσκει μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις τηλεπωλήσεις.
Οι προοπτικές του κλάδου των ταχυμεταφορών είναι θετικές ακόμα και μέσα στην κρίση γιατί στηρίζονται περισσότερο στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών παρά στην κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Ο έλληνας καταναλωτής προτιμά, όλο και περισσότερο, να αγοράσει εξ αποστάσεως (e-commerce & telesales) παρά να επισκεφτεί ένα φυσικό κατάστημα. Η αυξανόμενη αυτή τάση θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου των ταχυμεταφορών τα επόμενα χρόνια.

Αν θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό ποιες ήταν οι ενέργειες ή πρακτικές που ακολουθήθηκαν το 2016 από την αλυσίδα και αναδείχθηκαν ως πλέον αποτελεσματικές και ποιες οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε;

Η SPEEDEX φέτος υπερέβη τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας της ως εταιρεία στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Με συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνογνωσία, υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό και την υποστήριξη των κύριων μετόχων της (όμιλος Fourlis, όμιλος Sfakianakis), η SPEEDEX πρωταγωνιστεί στην Ελληνική αγορά. Με 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της για να έρθει ακόμα πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το προφίλ των υποψήφιων franchisee. Πού στοχεύουν περισσότερο, σε αυτοαπασχόληση – θέση εργασίας, συμπληρωματικό εισόδημα, family business, πώς προσεγγίζουν μια συνεργασία franchise;

Το προφίλ των υποψήφιων franchisee περιλαμβάνει:
Α) τη δυνατότητα απασχόλησης του ιδίου και επιθυμητή τη δυνατότητα απασχόλησης μελών της οικογενείας του (οικογενειακή επιχείρηση)
Β) εμπορικό προφίλ με έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη
Απαιτείται μικρό αρχικό κεφάλαιο, θετική διάθεση και εντιμότητα.
Προϋπηρεσία στον κλάδο δεν απαιτείται γιατί η SPEEDEX παρέχει πλήρες πρόγραμμα αρχικής εκπαίδευσης στον καινούργιο franchisee, σε όλους τους τομείς λειτουργίας ενός καταστήματος (διακίνηση αποστολών, εξυπηρέτηση πελάτη, οικονομική και εμπορική διαχείριση κλπ). Η παρακολούθηση και η υποστήριξη του franchisee συνεχίζεται καθ’ όλο το διάστημα της συνεργασίας.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

    Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.
    Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 19:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter