Πρόσωπα 2017, Θάνος Μονδάνος-Δημήτρης Λαδάς, Συνιδρυτές του PURE JUICE BAR

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστηκε 257 φορές

Η τάση της υγιεινής διατροφής στην καθημερινή ζωή, παρόλο που είναι σχετικά καινούρια στην εγχώρια αγορά, έχει πολλές πιθανότητες να σημειώσει σημαντική άνοδο τα προσεχή χρόνια. Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι άκρως ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν την αισιόδοξη αυτή προοπτική.

Τα μηνύματα που παίρνουμε και από το εξωτερικό, τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και τη διεθνή, είναι ότι το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά του κλάδου των juice bars και healthy street food, γεγονός που αποδεικνύεται από τη ραγδαία αύξηση του ρυθμού των πωλήσεων αλλά και από το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

purejuice DSC0472

Η ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να εμπλακεί επαγγελματικά με ένα νέο φρέσκο και επιτυχημένο concept, που γνωρίζει ήδη μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.

 

 

Συνέντευξη με τους Θάνο Μονδάνο και Δημήτρη Λαδά, Συνιδρυτές του PURE JUICE BAR.

Ποια ήταν η πλέον συνήθης ερώτηση εκ μέρους των υποψηφίων franchisees και ποια η δικής σας απάντηση;

Η βασική ερώτηση είναι κατά πόσο υπάρχει ευελιξία και ελευθερία των franchisees προσαρμογής του μενού και της διαφήμισης στο να στοχεύσουν καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς που δραστηριοποιούνται. Εμείς σαν Pure Juice Bar είμαστε δεκτικοί στο να συζητήσουμε με τον κάθε συνεργάτη μας ανάλογα με το που θέλει να δραστηριοποιηθεί και το που θα ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στο μενού, πράγμα που δεν το κάνουν πολλοί σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν για παράδειγμα έρθει κάποιος από μια τουριστική περιοχή θα κοιτάξουμε, σε συνεννόηση πάντα, να προωθήσουμε και να προσθέσουμε ίσως μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στα smoothies και τους χυμούς και ίσως λιγότερο τα φαγώσιμα και τις σούπες. Όπως επίσης και την ευελιξία να τρέψει τις δικές του διαφημιστικές καμπάνιες στα social media ή αλλού μέσω από δικό του λογαριασμό και να ρίξει το βάρος σε προϊόντα που ο συνεργάτης επιλέξει και βλέπει ότι ταιριάζουν καλύτερα στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Εξάλλου είμαστε πολύ προσεκτικοί και επιλεκτικοί με τους συνεργάτες που θα προχωρήσουμε και θα τους εμπιστευτούμε την ιδέα που χτίσαμε από το μηδέν. Αυτοί οι οποίοι θα επιλεγούν θα πρέπει να μας δείξουν ότι μπορούν να διαφυλάξουν τον βασικό κορμό του business και θα τους εμπνεύσουν οι αξίες που πρεσβεύουμε.

Ποιες τάσεις θεωρείτε πως θα εμφανιστούν στην αγορά του franchising κατά το 2017;

Γενικότερα για το franchising πιστεύουμε ότι το 2017 θα παρουσιάσει πολύ μεγάλη κινητικότητα και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που για πρώτη φορά βγαίνουν για τον κλάδο και υποψήφιους franchisees θα μπορούν να αναζητήσουν χρηματοδότηση ώστε να υλοποιήσουν το concept που θα επιλέξουν και τους εκφράζει.

Σίγουρα εκτίμηση μας είναι πως ο κλάδος της εστίασης θα έχει και πάλι την πρώτο λόγο από πλευράς ενδιαφέροντος λόγο κυρίως των νέων και δυναμικών προτάσεων που βγαίνουν τον τελευταίο καιρό και συντηρούν το ενδιαφέρον και την ανοδική τάση στην αγορά. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία του καφέ εντείνεται και επεκτείνετε διαρκώς σχεδόν σε όλες τις βασικές αγορές της χώρας κάτι που μας κάνει αισιόδοξους εμάς σαν Pure Juice Bar πως η αγορά μας σαν healthy street food, που έχει και καφέ αλλά αποτελεί και μια ολοκληρωμένη διατροφική και υγιεινή πρόταση για όλες τις ώρες της μέρας, θα αποτελέσει μια δυνατή και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για διαφοροποίηση. Εξάλλου, το κόστος της αρχικής επένδυσης αλλά και το λειτουργικό είναι αρκετά χαμηλό, με συμπαγές προσωπικό και απλές διαδικασίες και απαιτήσεις κουζίνας.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τον δικό σας κλάδο;

Για τον κλάδο μας παρόλο που είναι σχετικά καινούριος στην εγχώρια αγορά είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί και να πρωταγωνιστήσει από πλευράς ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι άκρως ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν την αισιοδοξία μας αυτή. Τα μηνύματα που παίρνουμε και από το εξωτερικό τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Αμερική είναι ότι το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά του κλάδου των juice bars και healthy street food όπου συνοδευτικέ με ραγδαία αύξηση του ρυθμού των πωλήσεων αλλά και με άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Πιστεύουμε ότι είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον που έχει κάποιο κεφάλαιο και θέλει να το αξιοποιήσει είτε σαν επένδυση είτε σαν αυτοαπασχόληση καθώς είναι ένα νέο φρέσκο, αποδεδειγμένο concept, με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Επίσης, μπορούν να ενδιαφερθούν και άτομα που ήδη δραστηριοποιούνται σε κάποιο τομέα της εστίασης και θέλουν να ανανεώσουν την επιχείρηση τους φέρνοντας κάτι μοντέρνο, όπου μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να μετατρέψουν τον χώρο τους και να ξεκινήσουν.
Το εξαιρετικό με την συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί το γεγονός ότι είναι έτσι στημένο που διαθέτει διάφορα profit center και για όλες τις ζώνες της ημέρας, εμπλουτισμένα με επιλογές που δεν βρίσκει κανείς πουθενά αλλού και αυτό μας κάνει τρομερά υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον.
Επίσης, μας γεμίζει τεράστια χαρά κάθε φορά που μπορεί να γνωρίσουμε κάποιον άνθρωπο για πρώτη φορά και μόλις μας ρωτήσει τι κάνουμε και του πούμε για το Pure Juice Bar ξέρει γι’ αυτό και θέλει να μάθει κι άλλες πληροφορίες με ενθουσιασμό.Αυτό δεν συμβαίνει με πολλά concept και άλλες διαθέσιμες επιλογές.

  • Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

    Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία.
    Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 16:14

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Δημοφιλέστερα

Ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις με την... YOLENI'S

08 Δεκ 2016 Επιχειρηματικές προτάσεις

Coffee Berry: Η νέα τάση στο street cafe

08 Μαρ 2017 Επιχειρηματικές προτάσεις

Street Food & franchising

13 Δεκ 2016 Θεματικά αφιερώματα

COFFEE BERRY: Το απόλυτο street café concept

14 Νοε 2016 Επιχειρηματικές προτάσεις

facebookΣτο Facebook

facebookΣτο Τwitter